DIEC 2018: Tuzla domaćin Prve konferencije o digitalnoj ekonomiji u BiH

Prva međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018, održat će se 11. maja u Tuzli

0
1291
Haris Hamidović i Damir Bećirović prezentirali značaj konferencije o digitalnoj ekonomiji

Prva međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018, koju u organizuje Visoka škola ‘Internacionalna poslovno – informaciona akademija’ Tuzla, održat će se 11. maja 2018. godine u Tuzli.
Ovo je prva konferencija o digitalnoj ekonomiji u našoj zemlji uopšte koja ima međunarodni karakter, a okupit će eminentne naučnike, stručnjake, studente doktorskih i master studija iz različitih oblasti u kojima je digitalna tehnologija danas našla svoju primjenu.
“Imamo 24 pristigla rada od autora i koautora iz osam zemalja od Malezije, Turske, Japana do onih koji dolaze iz regije. Obzirom da se radi o konfereneciji koja se prvi put organizuje, zadovoljni smo“, istakao je dr. sc. Haris Hamidović predsjednik programskog odbora koji čine 19 uglednih članova.
Konferencija ima za cilj da podstakne razmjenu mišljenja, te da se prezentuju i diskutuju rezultati istraživanja iz oblasti IT menadžmeta i poduzetništva, poslovnih informacionih sistema, digitalnog marketinga, E-poslovanja, E-obrazovanja, E-uprave, E-zdravstva, E-legislative i IKT industrije.
Tokom jednodnevnog programa, koji će se održati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, autori brojnih radova za cilj imaju pokazati gdje se u ovom trenutku nalazimo kao privreda i društvo, koliko smo iskoristili potencijale digitalne ekonomije i u kojoj smo fazi stvaranja digitalnog društva, te kako iskorititi prilku koju nam pruža primjena digitalnih tehnologija da ostvarimo željeni ekonomski rast i kvalitetnije, održivo društvo.
“Poziv za sve studente, kako sa naše Visoke škole, tako i sa drugih fakuleta, koji žele prisustvovati konferenciji je otvoren a posebno preporučujemo Microsoftovu studentsku sesiju, ali i druge sadržaje konferencije iz kojih mogu mnogo naučiti“, rekao je Damir Damir Bećirović, direktor IPI akademije i predsjednik organizacionog odbora konferencije DIEC 2018.
Konferencija će se održati 11. maja 2018. godine sa početkomu 10,30 sati.