Završen Auto Show u Banja Luci

0
1255
Na Trgu Krajine bila su izložena off road vozila, nova vozila, oldtimeri te električni Golf

U organizaciji Auto 4×4 Kluba, a u sklopu akcije ‘Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini’, u Banja Luci je na Trgu Krajine proteklog vikenda održan Auto Show.
Na Trgu Krajine bila su izložena off road vozila, nova vozila, old timeri i vozila za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja.
Pažnju prisutnih privukla je i Internacionalna policijska asocijacija (IPA) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.
Veliku pažnju privukao je novi e-Golf, potpuno električno vozilo, gdje su posjetioci ove manifestacije mogli dobiti informacije o tehničkim karakteristikama ovog automobila. Prije održavanja ove manifestacije otvorene su i dvije javne punionice (sa po tri priključna aparata) za električna vozila.
Za mališane je na pomenutoj lokaciji bio napravljen i mali poligon gdje su im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijelile i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.