Mastercard pokreće Akcelerator za brži razvoj FinTecha

0
1062
MasterCard nakon pet decenija uklanja naziv iz dva ukrštena crvena i žuta kruga

Kompanija Mastercard najavila je danas pokretanje Akceleratora, nove inicijative koja za cilj ima brži razvoj industrije finansijskih tehnologija (FinTech), a koja se bazira na snažnoj vezi same kompanije sa ovim sektorom.
Ova inicijativa je osmišljena tako da pomogne ambicioznim igračima iz FinTech sektora time što će im pružiti podršku prilagođenu njihovim potrebama, a koja uključuje pristup uvidima, alatima, tehnologijama i investicijama potrebnim za podršku inovacijama.
Akcelerator je osmišljen tako da funkcioniše u simbiozi sa već uspješnim StartPath programom za podršku startapovima, a sam proširuje i produbljuje vezu kompanije Mastercard sa FinTech zajednicom i narednom generacijom digitalnih banaka.
Među alatima i sredstvima dostupnim u okviru Akceleratora nalaze se stručnjaci licencirani od strane kompanije Mastercard kao podrška širenju na tržištu, pristup tržišno-prilagođenim finansijskim uvidima za brži rast poslovanja i mogućnost pristupa sredstvima za procesiranje plaćanja. U program je uključen i tim Mastercard savjetnika kao podrška implementaciji projekata na tržištu, obradi podataka i analitici. Sam program pruža i sredstva za strateška investiranja i kolateralna ulaganja na početku poslovanja.
“Pokretanje ove inicijative je naredni korak na našem putu sa dugoročnim ciljem da postanemo preferirani partner za FinTech kompanije širom svijeta,“ izjavila je En Kerns, potpredsjednica kompanije Mastercard.
Mastercard je već godinama posvećen Fintech industriji i ima partnerstva sa pionirima koji su se razvili u globalne brendove. Mastercard trenutno podržava više od 30 razvijenih i digitalnih banaka u razvoju u Evropi. Istraživanja pokazuju da potrošači sve više imaju posla sa digitalnim bankama, ali i da njihova očekivanja stalno rastu.