Počela Coca-Colina podrška mladima u Tuzli

0
1540
Više od 50 mladih iz Tuzlanskog kantona proći će jedinstven program Coca-Coline edukacije

Program Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini, nastavlja se u Tuzli, a više od 50 mladih iz Tuzlanskog kantona proći će jedinstven program edukacije.
Program Coca-Colina podrška mladima u BiH, koji osmišljava i sprovodi Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, u potpunosti je besplatan, a ove godine će 500 mladih ljudi u više bh. gradova dobiti priliku da kroz program poboljša svoje životne i poslovne vještina.
Polaznicima je u ime Coca-Cole HBC B-H Sarajevo dobrodošlicu poželio Mirza Selimhodžić, rukovodilac prodaje Coca-Cole HBC B-H za prodajnu regiju Tuzla:
“Sretan sam što je veliki broj mladih, nakon prošlogodišnje uspješne realizacije programa, saznao za program i prepoznao prednosti i značaj edukacije kojom smo odlučili dati podršku mladima u BiH”.
Posebna vrijednost projekta je u posvećenosti uposlenika Coca-Cole HBC B-H Sarajevo koji polaznicima prenose dobre primjere Coca-Coline prakse poslovanja i vještine koje se stječu praktičnim radom.
Program Coca-Colina podrška mladima u BiH namijenjen je mladim ljudima starosne dobi od 18 do 30 godina koji su završili školovanje i nisu zaposleni. Pod sloganom ‘Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje’ veliki broj polaznika iz sarajevske, banjalučke, mostarske i livanjske regije već je uspješno završilo program, a u narednom periodu program Coca-Colina podrška mladima će se nastaviti sa realizacijom u drugim gradovima širom BiH.
Strateška opredjeljenost Coca-Cole ka osnaživanju i povećanju zapošljivosti mladih prošle je godine ojačana pokretanjem projekta Coca-Colina podrška mladima u BiH. Prošle godine je program pohađalo 200 mladih.