U Ženevi predstavljen električni Rimac Concept Two sa 1.914 KS

0
1816
Rimac Concept Two nudi ukupnu snagu od čak 1.914 KS uz 2.300 Nm obrtnog momenta

Na sajmu automobila u Ženevi danas je premijerno prikazan novi električni Rimac Concept Two (Rimac C_Two), koji je, kao što mu i ime govori, drugi model ove hrvatske kompanije. Takođe, ujedno je predstavljen i novi logo kompanije.
Rimac C_Two je nakon Concepta One, drugi model ove kompanije, a trebalo bi da bude proizveden u samo 150 primjeraka (u pogonima u Hrvatskoj).
Rimac Concept Two nudi ukupnu snagu od čak 1.914 KS uz 2.300 Nm obrtnog momenta koju daju četiri elektromotora. Osim gotovo dvostruko veće snage, model Rimac C_Two nudi i bateriju koja bi trebalo da bude dovoljna za 650 km, a koja je postavljena u centralnom dijelu kabine. Vrijeme punjenja baterije je 30 minuta do 80% napunjenosti na brzim punjačima. Rimac C_Two ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 1,97 sekundi a postiže maksimalnu brzinu od 412 km/h uz specijalno dizajnirane Pirelli gume.
Rimac C_Two sada ima dužu karoseriju od 4750 mm, visina mu je 1208 mm, a širina 1986 mm.
Predstavljajući novi C_Two Mate Rimac je rekao da je ovaj automobil izrađen na novoj karbonskoj šasiji iz jednog komada (monocoque) uz aluminijske dijelove karoserije, sastavljen je od jedinstvenih komponenti, a dobio je i sasvim novi interijer, 3 ekrana s infotainment sistemom, zračne jastuke za vozača i suvozača, električno podešavanje sjedala, aktivni sistem hlađenja i aerodinamike.
Velika promjena u odnosu na prvi model su i ‘gull wing’ vrata koja omogućavaju lakši ulaz i izlaz u kabinu.
Mate Rimac je nakon predstavljanja u Ženevi izjavio da će prvi primjerak C_Two kupcu isporučiti početkom 2020. godine.
Početna cijena za Rimac C_Two biće oko 1,7 miliona eura.