Agencija za rad i zapošljavanje BiH uspješno provela reviziju strateškog upravljanja WAPES-a

0
1038
Direktor Agencije Muamer Bandić prezentirao je Izvještaj o reviziji u dijelu strateško upravljanje

U Marakešu je 17. i 18. aprila održan sastanak Upravnog odbora i sjednica Generalne skupštine Svjetska asocijacija javnih službi zapošljavanja (WAPES) na kojima je Agencija za rad i zapošljavanje BiH, na čelu sa direktorom Muamerom Bandićem, prezentirala Izvještaj o reviziji u dijelu strateško upravljanje.
Izvještaj je, kako je navedeno, jednoglasno usvojen na sjednici Generalne skupštine WAPES-a od strane 52 članice javnih službi zapošljavanja.
Prema riječima direktora Bandića, Agencija za rad i zapošljavanje BiH je u ulozi revizora imala veliki izazov i odgovornost da provede reviziju rada Svjetske asocijacije javnih službi zapošljavanja u dijelu strateškog upravljanja za period 2015 -2018. godina.
Predmet revizije su bile tri komponente strateškog upravljanja: strateški pravci, upravljanje i strukturna organizacija. Revizija je podrazumijevala analizu svih dostupnih dokumenata WAPES-a, Strategije WAPES-a 2015-2018, te anlizu odgovora na upitnike članova WAPES-a, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.
“Revizija je dala glavne nalaze i preporuke za svaku od tri komponente strateškog upravljanja. Jednoglasno usvojen izvještaj o reviziji koji je izradila Agencija za rad i zapošljavanje je veliko priznanje BiH i našoj instituciji, te potvrda naše stručnosti i sposobnosti da realizujemo sve aktivnosti koje nam se dodijele“, istakao je direktor Bandić.