AHK Automotive Summit 2024: Kreiranje vizije za budućnost automobilske industrije na Zapadnom Balkanu

0
83
AHK Automotive Summit 2024 održat će se u Sarajevu u hotelu Hills, 18. aprila 2024.

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini najavilo je AHK Automotive Summit 2024, koji će se održati u Sarajevu u hotelu Hills, 18. aprila 2024. godine. Ovaj izuzetni događaj, okupiće regionalne lidere i predstavnike nekih od najznačajnijih investicija SR Njemačke na Zapadnom Balkanu.
“Summit predstavlja priliku za duboku analizu trenutnog stanja automobilske industrije, ali isto tako i za kreiranje vizije koja će voditi budući razvoj. Jedan od ključnih ciljeva je jačanje konkurentnosti sektora i pronalaženje inteligentnih tehnoloških i ekoloških rješenja koja će oblikovati budućnost automobilske industrije”, navela je Azra Ramić, zamjenica direktorice Predstavništva njemačke privrede u BiH.
Među istaknutim govornicima na ovom prestižnom događaju su COO Rimac Technology, Nurdin Pitarević, koji će podijeliti svoje uvide i iskustva iz svijeta tehnologije i inovacija. Također, među govornicima biće i generalni direktor kompanije ZF-Srbija Milan Grujić, kao i direktor Mubea Njemačka Christian Carius, čije stručno znanje doprinosi širem razumijevanju trenutnih i budućih trendova u automobilskoj industriji.
Jedan od glavnih fokusa ovogodišnjeg summita su panel diskusije koje će istražiti različite aspekte proizvodnog sektora u Bosni i Hercegovini. Učesnici će imati priliku čuti o strategijama jačanja konkurentnosti, implementaciji inteligentnih tehnologija i pronalaženju zelenih rješenja koja će doprinijeti održivom razvoju automobilske industrije.
AHK Automotive Summit 2024 predstavlja nezaobilaznu priliku za sve relevantne aktere u automobilskoj industriji da se susretnu, razmjene ideje i stvore sinergiju koja će oblikovati budućnost ovog sektora na Zapadnom Balkanu.
Registracija za događaj je otvorena, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na zvaničnoj web stranici AHK Automotive Summit-a www.ahk-summit.ba.
AHK Automotive Summit je organiziran pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Ambasade SR Njemačke u BiH, i Vlade SR Njemačke u okviru Green Recovery komponente projekta Covid-19 Investment Response, koji provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), te predstavlja ključni događaj koji spaja najvažnije aktere iz Automotiv industrije radi unapređenja poslovnih prilikai regionalne saradnje.
Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK BiH) je najveća bilateralna komora koja već 26 godina promoviše ekonomske odnose između SR Njemačke i Bosne i Hercegovine.