Amina Mahmutović novi predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d.

0
1834
Amina Mahmutović ima preko dvije decenije iskustva u bankarskom sektoru BiH

Nadzorni odbor UniCredit Bank d.d. je odobrio imenovanje Amine Mahumutović na mjesto predsjednika Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar, uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Bosne i Hercegovine.
Amina Mahmutović, trenutno članica Uprave odgovorna za Upravljanje rizicima, zamijenit će Dalibora Ćubelu, koji je imenovan za zamjenika predsjednika Uprave i general managera Zagrebačke banke d.d., uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Republike Hrvatske.
“Veoma smo zadovoljni što je Amina odabrana da bude novi predsjednik Uprave, obzirom da je izrasla u lidera unutar naše grupacije i upućujemo joj najtoplije čestitke za novu poziciju. Njeno izuzetno iskustvo u bankarstvu i na rukovoditeljskim pozicijama će osigurati nastavak dobrih rezultata UniCredit Bank na tržištu Bosne i Hercegovine”, izjavili su Gianfranco Bisagni i Niccolo’ Ubertalli, direktori Komercijalnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi.
“Veoma sam sretan što predajem rukovodeću poziciju naše banke najboljem mogućem kandidatu. Amina je izrasla u lidera unutar naše banke, stičući iskustvo, kako u prodaji, tako i u upravljanju rizicima. Ona vrlo dobro poznaje naše tržište, potrebe naših klijenata i potpuno sam siguran da će banka nastaviti svoj put uspjeha pod Amininim rukovodstvom”, dodao je Dalibor Ćubela, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here