Amina Mahmutović novi predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d.

0
2207
Amina Mahmutović ima preko dvije decenije iskustva u bankarskom sektoru BiH

Nadzorni odbor UniCredit Bank d.d. je odobrio imenovanje Amine Mahumutović na mjesto predsjednika Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar, uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Bosne i Hercegovine.
Amina Mahmutović, trenutno članica Uprave odgovorna za Upravljanje rizicima, zamijenit će Dalibora Ćubelu, koji je imenovan za zamjenika predsjednika Uprave i general managera Zagrebačke banke d.d., uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Republike Hrvatske.
“Veoma smo zadovoljni što je Amina odabrana da bude novi predsjednik Uprave, obzirom da je izrasla u lidera unutar naše grupacije i upućujemo joj najtoplije čestitke za novu poziciju. Njeno izuzetno iskustvo u bankarstvu i na rukovoditeljskim pozicijama će osigurati nastavak dobrih rezultata UniCredit Bank na tržištu Bosne i Hercegovine”, izjavili su Gianfranco Bisagni i Niccolo’ Ubertalli, direktori Komercijalnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi.
“Veoma sam sretan što predajem rukovodeću poziciju naše banke najboljem mogućem kandidatu. Amina je izrasla u lidera unutar naše banke, stičući iskustvo, kako u prodaji, tako i u upravljanju rizicima. Ona vrlo dobro poznaje naše tržište, potrebe naših klijenata i potpuno sam siguran da će banka nastaviti svoj put uspjeha pod Amininim rukovodstvom”, dodao je Dalibor Ćubela, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.