APH i Fondacija Helvetas Moja budućnost potpisali ugovor o grantu

0
1022
Ugovor potpisali Sven Dominković i Damir Vidačak

U prostorijama Intera Tehnološkog Parka i Mostaru danas je potpisan ugovor o grantu ‘Unaprijeđenje srednjeg strukovnog obrazovanja kroz obavljanje praktične nastave u kompanijama i javno-privatni dijalog u skladu s potrebama tržišta rada: info centri za kompanije u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu’.
Ugovor je potpisan između Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), čiji je predsjednik Damir Vidačak, i Fondacije Helvetas Moja budućnost, čiji predstavnik je Sven Dominković.
Vizija je da APH i Agencija za ekonomski razvoj Prvi korak d.o.o. Konjic postanu informativni centri koji nude organizovanje praktičnog dijela nastave, obuke mentora radi uspješne koordinacije praktične nastave za preduzeća članice APH i Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic, kao i blagovremene informacije o sektorskim potrebama poslodavaca na lokalnom tržištu rada u cilju izbora budućeg zanimanja.
Cilj je kroz projekt, u periodu trajanja od 12 mjeseci, unaprijediti znanja i vještine sudionika srednješkolskog obrazovnog sistema. Aktivno će se raditi na unapređenju komunikacije između javnog i privatnog sektora i omogućit će se uvođenje efekasnije praktične nastave kao neizbježnog elementa tokom srednjeg stručnog obrazovanja. Uz sve to, aktivirat će se poduzetnička strana i kroz analize tržišta potrebnih radnih snaga.
Ova aktivnost podržana je od strane razvojne organizacije Helvetas iz Švicarske kroz projekat Moja budućnost, saopćeno je iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here