Aplikacija o cijenama goriva u FBiH dostupna i za iOS mobilne uređaje

0
317
Aplikacija za Apple mobilne uređaje, iPhone i iPad, može se preuzeti na App Store servisu

Građani Federacije BiH, koji koriste Apple mobilne uređaje, iPhone i iPad, od danas mogu besplatno koristiti mobilnu aplikaciju FMT FBiH oil info, koja im omogućava da prate cijene na benzinskim pumpama, informacije o geolokaciji benzinskih pumpi po GPS signalu, te udaljenosti korisnika od konkretne benzinske pumpe.
“Besplatno preuzimanje ove aplikacije za Apple mobilne uređaje, iPhone i iPad se može obaviti direktno na App Store servisu, kao i putem linka ili skeniranjem QR koda koji su namjenski postavljeni na web stranici Federalnog ministarstva trgovine www.fmt.gov.ba“, potvrdio je federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.
Dosadašnja praksa praćenja cijena naftnih derivata na Android platformi pokazala je izuzetno dobre rezultate i postignuta je puna svrha njenog operativnog uvođenja.
“Do sada je bila dostupna verzija aplikacije za mobilne telefone sa Android OS, a sada je dostupna i verzija za iOS. Ova aplikacija ima više od 50.000 korisnika i u kontinuitetu je imala pozitivne komentare na Google Play servisu, odnosno više od 90 posto korisnika je aplikaciji dalo maksimalnu ocjenu pet. To govori da je više nego ispunila očekivanja u pogledu kvaliteta urađenog programerskog rješenja, pouzdanosti i brzine odziva svih sadržajnih segmenata, te da je njen korisnički interface lako primjenjiv i prihvatljiv”, istakao je Vujanović.
Podcrtava da će posebno poslovni subjekti tokom svojih terenskih aktivnosti, korištenjem mobilne aplikacije FMT FBiH oil info, imati sveobuhvatnu i pravovremenu informaciju o trenutnim cijenama naftnih derivata na svim benzinskim pumpama u Federaciji, kojih trenutno ima 689.