Arthur Vašarević novi direktor Schneider Electrica za BiH, Hrvatsku i Sloveniju

0
1056
Arthur Vašarević je novi generalni direktor Schneider Electrica za BiH, Hrvatsku i Sloveniju

Arthur Vašarević, dosadašnji direktor prodaje u Schneider Electricu, sa početkom februara 2020. preuzeo je funkciju generalnog direktora kompanije Schneider Electric za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju.
Na toj funkciji zamijenit će Ivana Paića, koji nakon skoro tri godine vođenja Schneider Electrica u regiji, preuzima globalnu poziciju potpredsjednika za projektno poslovanje u sektoru energetikesa sjedištem u Dubaiju,sa posebnim naglaskom na opremu i transformatore.
“Posebno sam ponosan i na tim koji sam predvodio i koji je u proteklom periodu dokazao kako može da odgovori na sve tržišne izazove te time obezbjedi dugoročni uspjeh Schneider Electrica u regiji. Siguran sam kako će Arthur sa svojom vizijom i dokazanim znanjem i rezultatima da nastavi da vodi kompaniju prema još većim uspjesima“, rekao je je Ivan Paić.
Arthur Vašarević, školovao se u SAD-u, gdje je na Univerzitetu Radford diplomirao ekonomiju i marketing, a potom i stekao MBA diplomu. Prije svog dolaska u Schneider Electric, Arthur je vodio veće timove ljudi te je upravljao velikim projektima poput optimizacije i restrukturisanja prodaje, opskrbnog lanca i distribucije u firmama poput Pik Vrbovca i Jamnice. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u farmaceutskoj industriji, a nastavio da gradi kao analitičar sa fokusom na prodaju i logistiku te je prošao sve faze profesionalnog razvoja.
“U proteklih nešto više od godinu dana, koliko sam dio tima Schneider Electrica, upoznao sam ne samo sistem nego i ljude čija me timska energija motiviše da nastavimo zajedno da nadograđujemo postojeće i postižemo nove poslovne uspjehe, pružajući pritom vrhunska rješenja i uslugu našim partnerima“, istaknuo je Arthur Vašarević, novi generalni direktor Schneider Electrica.
Arthur će pored funkcije generalnog direktora ispred Schneider Electrica preuzeti i funkciju Glavnog sekretara Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore.