Atina domaćin Mastercard Fintech Engage: Poziv FinTech kompanijama sa Balkana

0
474
Najvažniji dio Mastercard Fintech Engage programa održaće se 24. novembra u Atini

Nakon uspješnog događaja u Berlinu, sada je Atina domaćin Mastercard Fintech Engage serije, te se pozivaju FinTech kompanije iz šire regije Balkana da učestvuju u završnom krugu Start Path programa koji je dio globalnog Mastercard programa za startup kompanije.
Najvažniji dio Mastercard Fintech Engage programa će se održati 24. novembra 2022. godine u Atini, kada će se održati takmičenje koji će fintech kompanijama pružiti priliku da pokažu svoj poslovni plan i promovišu svoj rad. Dvije kompanije koje se istaknu, imaće priliku da se takmiče na glavnom događaju koji će se održati u Berlinu 2023. godine, gdje će se okupiti pobjednici svih regionalnih događaja koji se bore za konačnu nagradu, a to je mjesto u finalnoj fazi selekcije Mastercard Start Path programa. Fintech prijave za takmičenje su otvorene na ovoj platformi.
Pored samog konkursa, Mastercard Fintech Engage u Atini će uključivati i panele sa osnivačima startup kompanija, rukovodiocima tehnoloških kompanija i investitorima iz sektora rizičnog kapitala, kao i predstavnicima bankarskog sektora, te predstavnicima vlada Grčke, Kipra, Malte, Rumunije, Bugarske, Srbije i Izraela. Glavna tema razgovora biće uloga koju će industrija plaćanja igrati u metaverzumu i povećanju kapitala. Osim toga, stručnjaci za fintech i bivši polaznici Start Path programa podijelit će svoje priče o uspjehu, a sve to povezujući se s ključnim sudionicima fintech ekosistema u regiji.
Poziv za učešće na konkursu otvoren je za nove fintech kompanije iz Grčke, Kipra, Malte, Rumunije, Bugarske, Srbije i Izraela. Pristup događaju je isključivo uz pozivnicu.