Barcaffe espresso otvorio svoju prvu akademiju za bariste u regionu

0
114
Prostor akademije ujedno je i caffe bar otvoren za javnost

Barcaffé, vodeći proizvođač kafe u regiji otvorio je prvu Barcaffé espresso akademiju za bariste u regiji. Akademija se nalazi na Radničkoj cesti 1A, poslovnom srcu Zagreba i prostire se na skoro 300 kvadratnih metara.
Na svečanom otvorenju prisustvovala su brojna lica iz hrvatskog javnog života, poznati Barcaffé baristi, poslovni partneri te predstavnici medija.
“Zajedničkom snagom i djelovanjem etablirali smo Barcaffe kao poznati i priznati brand na tržištu regije, a usudio bih se reći kao i sinonim za dobru kafu, bez obzira o kojem se načinu pripreme kafe radi, kojoj vrsti i pakovanju“, zjavio je Mate Štetić, glavni direktor SBU coffee.
“Sa zadovoljstvom mogu reći da danas Barcaffé postavlja standarde i da smo ozbiljan regionalni igrač na tržištu espressa”, izjavio je Tomislav Krpina, direktor prodaje Barcaffé-a za Hrvatsku.
Pod voditeljskom palicom Ide Prester, na otvorenju je predstavljan i Baristabook na kojem su radili Barcaffé baristi iz regije u saradnji s Nikom Orošijem, svojevrsnim predvodnikom barista novog vremena, koji se pridružio ekipi Barcaffé espresso stručnjaka. U knjizi je sažeto bogato znanje o kafi, od uzgoja, odabira plodova, obrade, pa sve do savršenog espressa koji će svi imati priliku popiti u novoj Barcaffé espresso akademiji.
“Ponosna sam na tim mladih, kreativnih i vrijednih ljudi, oboružanih znanjem s kojima zajedno dovodimo priču do kraja, do šoljice omiljenog napitka”, istaknula je Tihana Vujčić, direktorica marketinga.
Prostor akademije ujedno je i caffe bar otvoren za javnost pa će tako svi kafoljupci moći uživati u svojoj omiljenoj šoljici kafe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here