BBI banka dobitnik priznanja Global Islamic Business Appreciation Award

0
1049
Nagradu je primio predsjednik Nadzornog odbora BBI banke Abdulaziz Almheiri

Bosna Bank International (BBI) dobitnik je priznanja Global Islamic Business Appreciation Award (GIBAA), nagrade koju pod pokroviteljstvom sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija, dodjeljuje Global Islamic Buisness Excellence Center i Odjel za ekonomski razvoj Vlade UAE.
Nagradu je primio predsjednik Nadzornog odbora BBI banke Abdulaziz Almheiri, na svečanoj ceremoniji upriličenoj u okviru dvodnevnog Globalnog islamskog ekonomskog samita koji se 30 i 31. oktobra 2018. održava u Dubaiju, jednom od najbrže rastućih svjetskih ekonomskih centara.
Strateški partner GIES-a je Thomson Reuters, vodeći svjetski pružatelj informacija prema čijoj metodologiji je vršen izbor za ‘Islamic Economy Award’.
Izbor dobitnika priznanja u osam kategorija, kao i nagrade za životno djelo proveo je žiri sastavljen od svjetskih eksperata. Nagrade se dodjeljuju institucijama iz cijelog svijeta za inovativne poslovne inicijative i ideje koje potiču privredni razvoj u skladu sa temeljnim načelima islamske ekonomije–odgovornosti, održivosti i pozitivnog utjecaja na društvo.
“Ovo je izuzetno važan trenutak za BBI banku jer priznanje dolazi od svjetskih eksperata u ovoj oblasti. Od osnivanja BBI banke 2000. godine do danas prešli smo dug put kako bi građanima u BiH omogućili da imaju alternativu i mogućnost da posluju u skladu s islamskim principima. Počeli smo od nule, kao prva banka koja posluje u skladu s islamskim principima u Jugoistočnoj Evropi, a danas, s ponosom mogu reći, BBI banka je jedna od najbrže rastućih banaka u BiH. Spremni smo da nastavimo i sa podrškom privredi i dobrim projektima u BiH. Snažna privreda i jaka ekonomija najbolji su doprinos društvu u kojem poslujemo”, izjavio je Amer Bukvić, povodom izbora BBI bnake za jednu od osam prestižnih svjetskih nagrada GIBEC-a.