BBI banka finansira projekte u zdravstvenom turizmu

BBI banka, USAID Turizam i Ministarstvo privrede KS zajednički rade na razvoju zdravstvenog turizma u BiH

0
133
Održana radionica o finansiranju projekata u zdravstvenom turizmu u BiH

U organizaciji projekta USAID Turizam, u saradnji s Bosna Bank International d.d. i Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, u sklopu nedavno završenog Sarajevo Business Foruma, održana je radionica o ‘Finansiranju projekata u zdravstvenom turizmu’.
Glavna tema radionice bila je istaknuti ključnu ulogu privatnog sektora u poticanju rasta zdravstvenog turizma u BiH. Predstavnici vodećih privatnih kompanija u turističkom sektoru izrazili su svoju spremnost za saradnju s vladom i ostalim učesnicima u stvaranju povoljnog okruženja za razvoj zdravstvenog turizma. Istaknuto je da je ulaganje u ovaj sektor dugoročno isplativo te da će poticanje privatnih investicija u izgradnju modernih medicinskih centara i specijaliziranih klinika pozitivno utjecati na turističku industriju i cjelokupnu privredu zemlje.
“Zdravstveni turizam ima ogroman potencijal za razvoj u Bosni i Hercegovini. BBI banka je otvorena i spremna kroz posebna finansiranja namijenjena za ovaj projekat podržati privrednike u njihovim nastojanjima da transformišu našu zemlju u destinaciju za wellness i zdravstvenu njegu. BBI banka je posvećen podršci razvoju ovog sektora kroz projekte koji pridonose napredovanju ulaganja u obrazovanje i izgradnju infrastrukture“, izjavio je Nedžad Gušić, član Uprave za korporativno bankarstvo BBI banke.