BBI banka i Grad Zenica: Za podršku privrednicima više od 20 miliona KM

0
353
Potpisan ugovor o poslovnoj saradnji između Bosna Bank International i Grada Zenica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i v.d. predsjednica Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Emina Šišić potpisali su danas u Zenici ugovor o poslovnoj saradnji kojim će privrednim subjektima koji posluju na području ovog grada biti na raspolaganju više od 20 miliona maraka.
“Radujemo se nastavku saradnje s BBI bankom, koja je i ove godine izabrana za najboljeg ponuđača nakon okončanja javnog poziva poslovnim bankama za plasman finansijskih sredstava. Grad Zenica i ove je godine obezbijedio 100.000 KM za podršku našim privrednicima, koji će sredstva iz ove linije moći realizovati u BBI banci po izuzetno povoljnoj, subvencioniranoj stopi finansiranja od 0% do 0,88%”, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.
On je dodao da Grad Zenica kroz različite druge mjere nastoji podržati razvoj privrede. Između ostalog, za podsticaj razvoja postojećih obrta, mikro, malih i srednjih preduzeća, te podsticaj za ‘Moj prvi biznis u Gradu Zenica – Start up’ izdvojili smo 200.000 KM. Nastojimo pomoći privrednicima da očuvaju radna mjesta, ali i potaći mlade da se odvaže i pokrenu vlastite biznise. Također, značajna sredstva ulažemo u Poslovnu zonu Zenica 1 i njenu infrastrukturu, a u planu je i stavljanje u funkciju privrednih zona Zenica – jug i Zenica – sjever”, istakao je Kasumović.
“Pozivamo obrtnike, mikro, mala i srednja preduzeća sa sjedištem na području Grada Zenice da dostave svoje aplikacije u BBI banku, kako bi zajedno jačali zeničku privredu i u ovim izazovnim vremenima očuvali postojeća i otvorili nova radna mjesta”, kazala je Emina Šišić ispred Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo, pojasnivši da je maksimalan iznos pojedinačnog finansiranja do 400.000 KM.
Ona je dodala da će svi detalji o uslovima, rokovima i potrebnoj dokumentaciji biti navedeni u Javnom pozivu koji će uskoro biti objavljen u dnevnim novinama, a bit će dostupan i na web stranicama BBI banke i Grada Zenica.
Zainteresirani privrednici će sve detaljnije informacije o ovom projektu moći dobiti u podružnici BBI banke u Zenici ili putem e-mail adrese corporate@bbi.ba.