BBI banka i Općina Konjic: Za privredu Općine Konjic 11 miliona KM

0
491
Ćatić i Gušić potpisali ugovor o finansijskoj liniji za privrednike Konjica

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i član Uprave BBI banke Nedžad Gušić danas su potpisali ugovor o saradnji s ciljem pomoći privrednim subjektima kroz subvencioniranje troška finansiranja povoljnih finansijskih linija.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika općine Konjic.
“Općina Konjic je u budžetu za 2021. godinu u okviru aktivne politike zapošljavanja obezbijedila sredstva na ime podrške privrednim subjektima sa području općine Konjic, kroz subvencioniranje profitne marže na kratkoročne i dugoročne kredite. Radi se o projektu koji će biti realizovan u saradnji sa BBI bankom, koja je odabrana u postupku provedenog javnog poziva Općine Konjic. Privrednicima će na raspolaganju više od 10 miliona KM povoljnih sredstava za poslovanje, po stopi od nula posto za kratkoročna i jedan posto za dugoročna finansiranja, kako bi na taj način mogli sačuvati i ojačati likvidnost u ovim izazovnim vremenima”, kazao je općinski načelnik Osman Ćatić.
“Čast nam je da učestvujemo u ovom značajnom iskoraku za privrednike općine Konjic, jer Konjic ima jako dobar ambijent i povoljnu klimu za investiranje, kao i načelnika Ćatića koji potpuno razumije potrebe privrede i građana Konjica”, kazao je Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke.
On je dodao da se radi o finansiranju po izuzetno povoljnim uslovima, gdje će BBI banka locirati svoj kapital prema privrednicima, a Općina Konjic gotovo u cjelosti subvencionirati trošak.
Jasmin Badžak, predsjednik Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za podršku koju Općina Konjic pruža konjičkoj privredi, navodeći kako će privrednici zahvaljujući ovakvim aktivnostima hrabrije ulaziti u investicije, kojima će zadržati posao i obezbjediti nova radna mjesta za Konjičane i Bosance i Hercegovce.
U narednom periodu biće raspisan javni poziv kojim će biti definisani uslovi za podršku privrednim subjektima na ovaj način.