BBI banka i Rijaset IZ obezbijedili 1.000 ramazanskih paketa za porodice u BiH

0
506
BBI banka i Rijaset IZ u BiH realiziraju akciju podjele paketa za hiljadu porodica u stanju potrebe

Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u BiH, nastavili su i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane za hiljadu najpotrebitijih porodica širom Bosne i Hercegovine.
“Sretni smo da na ovaj način tokom mjeseca ramazana, uoči Bajrama, unesemo malo topline i vedrine u kuće građana širom BiH. Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći i druge kompanije da pruže pomoć onima kojima je pomoć zaista potrebna”, kazao je Dino Selimović, direktora Marketinga i komunikacija BBI banke.
Već osmu godinu zajedno sa BBI bankom Rijaset Islamske zajednice u BiH realizira ovu akciju podjele paketa za hiljadu porodica koje su u stanju potrebe.
“Ove godine smo odlučili da pakete dostavimo u svih devet muftijstava i to za naše povratnike. Na ovaj način želimo izraziti solidarnost sa njima, pokazati brigu i poručiti im da nisu sami. Zahvaljujemo se BBI banci koja svojim postupcima pokazuje da je društveno odgovorna institucija i zahvaljujemo se kompaniji Klas koja sudjeluje u ovom projektu sa nama”, izjavio je Ibrahim ef. Malanović rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH.