BBI banka podržala zapošljavanje pet osoba sa invaliditetom u Travniku

0
576
Pet osoba sa invaliditetom počet će raditi u novim prostorijama Udruženja 'Sreća za sve' u Travniku

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo donirala je dio novčanih sredstava za nove prostorije humanitarnog Udruženja ‘Sreća za sve’, koje su danas svečano otvorene u Travniku.
Nove prostorije otvorene su na Međunarodni dan solidarnosti, a učešće u projektu podrške uzela je i Općina Travnik. U prostorijama Udruženja bit će instalirana senzorska soba sa najkvalitetnijim potrebnim aparatima, odnosno dijagnostičkim pomagalima za djecu koja su članovi udruženja.
“U ime Udruženja i svih naših članova zahvaljujemo se BBI banci na ukazanom povjerenju i donaciji kojom smo kupili namještaj. Zahvaljujući ovim sredstvima ćemo početi sa projektom zapošljavanja koji realiziramo u saradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Pet osoba sa invaliditetom počet će raditi u našim novim prostorijama i svaki dan koristiti najudobniji namještaj koji je obezbjedila BBI banka”, kaže Emina Alispahić, osnivačica i predsjednica Udruženja ‘Sreća za sve’.
Humanitarno Udruženje ‘Sreća za sve’ Travnik osnovano je kao pomoć i podrška djeci, ali i odraslim osobama sa poteškoćama u razvoju. Misija Udruženje je poboljšati kvalitet života tih kategorija, ali i samih roditelja koji su glavni faktor za razvoj svakog djetata, a pogotovo djeteta sa kojim treba puno rada i odricanja. Udruženje okuplja 35 porodica sa djecom i odraslim osobama sa posebnim potrebama.