BBI finansiranje za privrednike sa područja Kantona Sarajevo uz profitnu stopu od 0 posto

0
186
Produžen rok za subvencioniranu liniju Kantona Sarajevo do kraja oktobra 2023. godine

Privrednici iz Kantona Sarajevo još uvijek imaju priliku ugovoriti finansiranja u BBI banci po stopi od nula posto. Projekat koji realizira BBI banka uz subvenciju Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, odlična je prilika za privrednike, za sklapanje ugovora za povoljna finansijska sredstva i to do 31.10.2023. godine.
BBI banka je u ovu svrhu obezbjedila 49,5 miliona KM iz vlastitih izvora, a Ministarstvo privrede KS pokriva troškove regresiranja profitne marže, pa privrednici mogu dobiti sredstva po stopi od nula posto, nakon subvencije.
Maksimalni iznos finansiranja po jednom korisniku je milion KM, sa rokom otplate u zavisnosti od vrste i visine zahtjeva za finansiranje do 84 mjeseca. Prioritet u ostvarenju prava na poticajna sredstva finansiranja imaju poslovni subjekti koji u podnesenom zahtjevu za finansiranje navedu da će obezbijediti nova zapošljavanja. Stimulativna finansijska sredstva namijenjena su subjektima za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije i finansiranja za trajna obrtna sredstva.
Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.