BBI VIP Business Club u Bihaću: Iskoristiti potencijale USK

0
1090
U Bihaću organizovan okrugli sto o temi 'Kako povećati konkurentnost privrede regije Unsko-sanskog kantona'

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i BBI VIP Business Club u saradnji sa Privrednom komorom FBiH, Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona, Grupacijom poslodavaca USK, danas su u Bihaću organizirali okrugli sto o temi ‘Kako povećati konkurentnost privrede regije Unsko-sanskog kantona – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta’.
Okruglom stolu koji je samo jedan u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, a koji za cilj ima jačanje cjelokupne domaće privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na ino-tržištima, pristustvovalo je oko 80 predstavnika privrednog sektora, institucija i lokalnih zajednica.
“Današnjim okruglim stolom održanim u Bihaću zaokružili smo niz uspješnih diskusija u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke. Prije završnog skupa u Sarajevu koji će biti održan uoči Sarajevo Business Foruma, posjećeni su svi veći poslovni centri u BiH, gdje je učešće uzelo oko 300 kompanija i institucija, sa preko 600 učesnika”, izjavila je Azra Čolić, obrativši se u ime BBI VIP Business Cluba.
Presjek stanja privrede regije Unsko-sanskog kantona sa prezentacijom planiranih novih projekata i njihovih efekata na bh. privredu predstavila je Privredna komora USK, dok je izvozne prednosti i potencijale ovog kantona iz ugla poslodavaca prezentovalo Udruženje poslodavaca USK.
Razvojna agencija ovog kantona u prezentaciji je predstavila razvojne projekte Unsko-sanskog kantona, dok je izvršni direktor LRC-a Emil Kučković prezentirao je analizu privrednih kretanja u USK.
U sklopu današnjeg okruglog stola prezentirana je i nova on-line platforma u okviru Sarajevo Business Foruma koja ima za cilj predstavljanje profila i projekata kompanija, kao i dogovaranje B2B sastanaka. Platforma je dostupna putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.