BBI VIP Business Club u Gračanici: Utvrđene smjernice za privredni razvoj

0
979
U Gračanici održan okrugli sto o glavnim razvojnim privrednim granama regije

Uz odziv velikog broja privrednika u Gračanici je održan okrugli sto o temi ‘Turizam, prerada metala i plastike, prehrambena industrija i IT kao glavne razvojne grane regije’.
Okrugli sto su organizirali BBI VIP Business Club i BBI banka u okviru priprema za predstojeći Sarajevo Business Forum koji će se od 17. do 19. aprila održati u glavnom gradu BiH.
Direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke, Edina Hasečić istakla je da je Gračanica sinonim za uspješne poslovne poduhvate i iskazala želju BBI banke da zajedno s privrednicima iz ove regije utvrdi ključne smjernice radi poboljšanja sadašnje situacije i razvoja privrede.
“Cilj okruglog stola jeste identifikacija ključnih smjernica poslovanja u turizmu, preradi metala i plastike, prehrambene industrije i IT sektora. One će nam ukazati na koje stavke se trebamo fokusirati u daljem radu, kako kroz Sarajevo Business Forum 2019, tako i kroz aktivnosti BBI VIP Business Cluba. BBI banka teži da stvori najbolje moguće uslove za privrednike, kako bi bh. privreda dosegla nivo na kojem i zaslužuje da bude”, istakla je Hasečić.
O trenutnoj situaciji u pomenutim granama, kao i o budućim trendovima govorila je Edina Kurtić, rukovodilac Sektora udruženja Kantonalne privredne komore Tuzlanskog kantona.
Svoje uspješne poslovne priče i prijedloge za unapređenje privrede predstavile su kompanije Dukat d.o.o. Gradačac, Plastex d.o.o. Gračanica, IMEL d.o.o. Lukavac, Sućo d.o.o. Živinice, te Tring d.o.o. Gračanica, nakon kojih su prisutni otvorili diskusiju o smjernicama za razvojnu Strategiju TK 2020. – 2025.