Blaž Jakič je novi član Uprave Zavarovalnice Triglav

0
702
Ovogodišnji rezultat pod uticajem prirodnih nepogoda i regulisanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja

U okviru razmatranja korporativnog upravljanja Društva, Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav je na sjednici 17. oktobra 2022. godine, dao saglasnost na prijedlog predsjednika Uprave da se za novog člana Uprave imenuje Blaž Jakič, te saglasnost o sporazumnom prekidu mandata člana Uprave Davida Benedeka, koji stupa na snagu 31.12.2022. godine.
Novi član Uprave Blaž Jakič imenovan je na mandatni period od pet godina, a odluka će stupiti na snagu ispunjavanjem svih uslova, uključujući i dobijanje dozvole Agencije za nadzor osiguranja za obavljanje funkcije člana uprave.
Blaž Jakič već 12 godina radi u Grupi Triglav, počeo je karijeru u matičnom Društvu, ali je prije šest godina svoje iskustvo i znanje prenio u kćerinsko društvo Triglav Osiguranje, Beograd, gdje je član Izvršnog odbora kompanije. Njegove trenutne odgovornosti uključuju IT, finansije i računovodstvo, lično osiguranje i upravljanje rizicima.
Posjeduje široko stručno znanje o dvije osnovne djelatnosti Grupe Triglav (osiguranje i upravljanje imovinom) i dobro poznavanje regionalnih tržišta. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani (2004), a potom i magistrirao na London School of Economics u Velikoj Britaniji (2006).