BMW Concept X7 iPerformance

0
3749
BMW Concept X7 iPerformance bit će predstavljen na sajmu automobila IAA Cars 2017. u Frankfurtu

Otkrivanjem modela BMW Concept X7 iPerformance na sajmu automobila IAA Cars 2017. u Frankfurtu, BMW grupa ne samo da otkriva novi koncept modela za luksuzni segment, nego predstavlja i potpuno novi pogled na luksuz BMW marke.
Concept iPerformance oznaka označava prisutnost revolucionarne BMW eDrive tehnologije uparene s BMW TwinPower Turbo benzinskim motorom kako bi se stvorio izuzetno učinkovit i dinamičan hibridni plug-in pogonski sklop koji se ističe u svim situacijama vožnje – uključujući vožnju s nultom razinom lokalnih emisija.
Ovaj studijski automobil nudi pogled na budući model proizvodnje koji će debitirati 2018. godine. Predstojeći BMW X7 dio je najveće modelne ofanzive u istoriji kompanije. U sklopu strategije Number One> Next, BMW grupa nastoji značajno povećati prodaju i prihode u luksuznoj klasi.
Luksuzni karakter modela BMW Concept X7 iPerformance posebno oživi u svojoj kabini: vozač i putnici nalaze se u vrlo modernom ambijentu s jednako ekskluzivnim osjećajem.
Veliki panoramski krov pruža izvanrednu količinu prostora iznad glava putnika dok u isto vrijeme daje unutrašnjosti svjetli i prozračni osjećaj otvorenosti. Šest prostranih sjedala smješteno je u tri reda, a četiri od njih imaju ekskluzivni individualni dizajn.
Tamna, maslinasto brončana koža – s diskretnom zlatnom pigmentacijom – koja pokriva naslone sjedala prenosi ekskluzivnost kroz sve sitnije detalje, a Smoke White koja ukrašava ostatak sjedala pruža zanimljiv kontrast. Nasloni pojedinačnih sjedala u obliku školjke također su ukrašeni kožom i služe za poboljšanje visokokvalitetnog savremenog ambijenta.
Evidentan je i moderni dizajn unutrašnjosti. I podignut položaj za sjedenje pruža nenadmašnu vidljivost i izvanredan pogled na cestu. Zaslon s instrumentima od 12,3 inča i središnji informacijski zaslon osjetljiv na dodir postavljeni su blisko jedan prema drugome. Novi koncept upravljanja omogućuje interaktivnu upotrebu oba zaslona. Djelomično pozadinsko osvjetljeno kristalno staklo u mračnoj Silver Night sjeni pruža sofisticirana poboljšanja za upravljanje elementima kao što su ručica mjenjača, iDrive kontroler i višenamjenske tipke na upravljaču.
Velika, vertikalna maska u srcu siluete prednjeg kraja modela BMW Concept X7 iPerformance privlači pažnju. Gornji dijelovi tankog, duguljastog dvostrukog prednjeg svjetla s BMW laserskim svjetlom se povezuju na veliku rešetku maske. Plavi X potpis u BMW laserskom svjetlu pruža uvjerljiv pokazatelj članstva koncepta u SAV obitelj BMW-a.
S bočne strane, BMW Concept X7 iPerformance ima raskošnu figuru, zajedno s karakterističnim razmakom od tla X vozila. Okomiti prednji kraj, upečatljiv i gotovo vertikalni stražnji kraj i strmi kut koji se podiže od stražnjih kotača do vrata prtljažnika daju mišićavim proporcijama moderan potpis. Po prvi put u X vozilu, kućišta kotača imaju kružni rez i naglašavaju ekskluzivnost i eleganciju bočnih strana.