Bosnaplodova nova linija proizvoda: Kulin i sa okusom kajsije

0
2097
Kulin sok i džem i sa okusom kajsije

Kompanija Bosnaplod proširila je liniju proizvoda Kulin koja je sada bogatija za dva proizvoda – Kulin sok i džem od kajsije.
Džem je napravljen je po tradicionalnoj recepturi s puno zrelog voća i potpuno je prirodan. Veliko pakovanje od 440 gr sadrži extra velike komadiće kajsije, dok se u manjem pakovanju od 250 gr nalazi niskokalorični džem bez pojačivača okusa, konzervansa, umjetnih boja i šećera.
“Kada smo počeli razvijati recepture za Kulin sokove i džeme, osnovna zamisao je bila da dobijemo proizvod vrhunskog kvaliteta koji se bazira na domaćim sirovinama. Jednako važno bilo je razviti tradiocionalni domaći ukus te ga prilagoditi velikim proizvodnim linijama. U tome smo zasigurno uspjeli, a u narednom period brend Kulin će se širiti na nove okuse kako bi naši kupci istinski uživali u dozrelim plodovima voća u obliku soka i džema”, kazala je Slađana Arsenić, tehnolog u razvoju proizvoda kompanije Bosnaplod.
Po istoj recepturi pripremljen je i sok od kajsije sa 100% udjelom voća bez dodatnih boja, pojačivača okusa i šećera.
Dokazano je da sok od kajsija pored osvježavajućeg ukusa, ubrzava izbacivanje toksičnih materija iz organizma. Kajsija je idealna namirnica za mozak zbog visokog sadržaja fosfora i magnezijuma. Povoljno djeluje na krvne sudove mozga. Ova voćka se preporučuje trudnicama i ženama u menopauzi. Sprječava osteoporozu i pomaže u slučaju kožnih bolesti. Kajsija štit i od starenja i sprječava nastanak bora.
Kajsije imaju prilično kvalitetan nutritivni profil i odnos vitamina, vlakana i minerala. Sadrži i beta-karoten te vitamin A koji je esencijalan i ključan za zdravlje kože i stvaranje vidnog pigmenta. Bogate su vitaminom C, jednim od glavnih prirodnih antioksidansa i svakodnevno potrebnog našem organizmu, koji unosimo kroz hranu.