Brza cesta Lašva – Nević Polje: Početak gradnje nakon 15 godina obećanja!

0
391
Potpisan ugovor vrijedan 75 miliona KM za izgradnju 4,8 km dionice brze ceste Lašva – Jajce

U sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru danas je potpisan ugovor za izgradnju prve dionice brze ceste Lašva-Travnik-Jajce od poslovne zone Vitez do Nević Polja.
Ugovor su potpisali Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH i Mario Bevanda, predstavnik firme Hering d.d. Široki Brijeg. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i federalni ministar prometa i komunikacije Denis Lasić.
Vrijednost ugovorenih radova iznosi 74.904.570 KM sa uračunatim PDV-om, s rokom završetka izgradnje od 20 mjeseci, saopćeno je.
Izgradnja dijela brze ceste Lašva-Nević Polje, Lot 5 – petlja Vitez izlaz iz poslovne zone – petlja Nević Polje će se finasirati namjenskim sredstvima iz Budžeta Vlade FBiH. Izgradnja brze ceste Lašva – Nević Polje planirana je u dužini od skoro 25 kilometara.
“Planiramo nastaviti aktivnosti sa realizacijom izgradnje brze ceste kako bi se u konačnici povezala zapadna Bosna i Hercegovina odnosno Bihać, Cazin i Velika Kladuša preko Ključa, Jajca, sa centralnim dijelom na Koridor V5c i dalje sa istočnom Bosnom i Hercegovinom te susjednim državama Srbijom i Crnom Gorom”, rekao je Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH.
Dužina sekcije ovog lota je 4,8 km, a na ovoj sekciji gradit će se četiri mosta i jedan vijadukt.