Čengić: Finansijska pomoć Vlade FBiH nije pravedno raspodijeljena

0
205
Safudin Čengić, direktor Centrotrans-Eurolinesa

Nakon jučerašnjeg sastanka federalne ministrice okoliša i turizma Edite Đapo i direktora kompanije Centrotrans-Eurolines i bivšeg predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH Safudina Čengića, i saopćenja koje su objavili mediji, danas su reagovali iz Centrotransa.
“Želimo naglasiti da je direktor Čengić, kao predstavnik Centrotransa, jučerašnjem sastanku prisustvovao s ciljem da se ukaže na neadekvatan i diskriminirajući odnos prema privrednim subjektima kada je u pitanju raspodjela finansijske pomoći, definisane Uredbom o dodjeli sredstava, a s ciljem pomoći ugroženim djelatnostima.
Na sastanku je zaključeno da način raspodjele sredstava nije adekvatan, te da nisu obuhvaćene sve ugrožene djelatnosti, čime su privredni subjekti dovedeni u neravnopravan položaj”, pojašnjavaju iz Centrotransa.
Iz ove kompanije navode da su o ovoj temi, prije donošenja konačne odluke o raspodjeli sredstava od strane Vlade FBiH, dostavili dopis kojim su ukazali na sve nepravilnosti i nelogičnosti Odluke o dodijeli sredstava, a s ciljem izbjegavanja nezadovoljstva potencijalnih korisnika ove pomoći.
“I dalje ostajemo pri stavu da raspodjela pomoći ugroženim sektorima nije izvršena na pravedan način, odnosno da Uredbom i Javnim pozivom nije obezbijeđen ravnopravan pristup svim privrednim subjektima koji apliciraju za sredstva poreskih obveznika”,
saopćeno je iz Centrotrans Eurolinesa.