CES 2021 u znaku pandemije, pametnih maski i tehnologije

0
582
AirPop Active+ maska ima ugrađen senzor koji prati disanje i lokalne podatke o kvaliteti zraka

Brojni proizvođači su na ovogodišnjem CES-u, sajmu potrošačke elektronike na svijetu, koji se zbog pandemije održava online, predstavili brojne gadgete i druge uređaje kojima je cilj ljudima osigurati zdravije okruženje.
Dakako, ovo kako je nazivaju – novo normalno vrijeme – nezamislivo je bez maski. Tako su na primjer proizvođači osmislili Hi-Tech maske koje korisnike štite od virusa, ali im ujedno olakšavaju komunikaciju s drugim ljudima bez potrebe da je skidate i time se izlažete mogućoj zarazi.
Maska nazvana MaskFone, primjerice, omogućava telefoniranje a da pri tome ne morate u rukama držati telefon. Da bi to sve uredno funkcionisalo, proizvođač je u masku ugradio Bluetooth i kontrolne tipke. Osim za stišavanje ili pojačavanje zvuka, tipke se mogu koristiti i za odabir pjesama koje imate pohranjene na svom mobitelu.

MaskFone omogućava telefoniranje a da pri tome ne morate u rukama držati telefon

Proizvođač navodi kako je maska udobna za nošenje, kako ju je moguće prati te kako zadovoljava N95 certifikat po pitanju zaštite od virusa. Na jednoj od trakica koje masku drže na ušima nalazi se i bežična slušalica pa nema straha da će se izgubiti. Cijena jedne takve maske je 49,99 USD, a u kompletu dolaze i tri PM2.5 filtera. Jednom kad se filteri potroše moguće ja naručiti nove po cijeni od 19,99 USD. Ovisno o odabranoj vrsti filtera u pakiranju će se za navedenu cijenu nalaziti 5 N95/FFP2 ili 30 PM2.5 filtera, prenosi Bug.hr.
Na CES-u je takođe predstavljena i nešto skuplja maska AirPop Active+. Riječ je o maski koja ima ugrađen senzor koji prati disanje i lokalne podatke o kvaliteti zraka kako bi na vrijeme obavijestila korisnika kako je vrijeme za promjenu filtera. Svaki filter ima vlastiti QR kod koji je potrebno skenirati kako bi se utvrdilo radi li se o izvornom proizvodu ili o lažnom. U prodaji bi se trebala naći još ovog mjeseca po cijeni od 149,99 USD.