CineStar u Prijedoru otvorio novi multipleks, sedmi u BiH

0
483
Multipleks u Prijedoru je 26. kino po redu na teritoriju BiH, Hrvatske i Srbije

CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, jučer je u Prijedoru otvorio svoja vrata za sve ljubitelje filma u tržnom centru Patrija. Nekoliko stotina posjetilaca, uz poštivanje svih propisanih mjera sigurnosti za kinoprikazivačku djelatnost, uživali su u filmskim projekcijama s pet zvjezdica.
“Ambiciozni projekat pretvaranja Patrije u moderan tržni centar koji ce biti na ponos gradu Prijedoru je priveden kraju svečanim otvaranjem CineStara. Čast nam je što će vodeći kino lanac u regionu postati dio naše priče”, poručio je Siniša Trivić, direktor TC Patrija.
Zahvaljujući CineStaru, Prijedor je od jučer bogatiji za 3 moderno opremljene kino dvorane sa 222 prepoznatljiva i udobna CineStar sjedišta, uključujući VIP i ljubavna sjedišta. Za nezaboravan kino doživljaj svih ljubitelja sedme umjetnosti u Prijedoru u CineStar kino ugrađen je RealD 3D sistem koji pruža vrhunsku kvalitetu 3D prikaza slike te posjetioci imaju osjećaj da su u središtu radnje filma. Snaga i kvaliteta zvuka je na visokom nivou, a što su Prijedorčani već prvi dan mogli osjetiti u svakom sjedištu u dvorani.
“Želim da CineStar Prijedor bude mjesto okupljanja ljubitelja filma, umjetnosti i pozitivne energije”, kazala je Jadranka Islamović, regionalna direktorica CineStar Cinemas.
Pored vrhunskog kino repertoara, prijedorskoj publici su od jučer na raspolaganju i brojne prepoznatljive CineStar usluge, poput usluge Moja CineSrijeda, kada su ulaznice za kino najpovoljnije, Loyalty program i Family paket koji osiguravaju uštede, te brojni sadržaji poput proslava rođendana i Matineja.
CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regionu, a sa novim kinom u Prijedoru broji 161 dvoranu i preko 24.700 sjedišta. Multipleks u Prijedoru je 26. kino po redu na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a Prijedor je ujedno sedmi grad u BiH u kojem CineStar posluje.