Citroën predstavio novi električni ë-C4 X i novi C4 X

Ponuda motora (ovisno o tržištu) uključuje benzinske Citroen PureTech i dizelske motore BlueHDi za C4 X, kao i posve električni ë-C4 X koji će biti ekskluzivno dostupan na brojnim evropskim tržištima

0
522
Doseg novog modela ë-C4X s električnim motorom od 100 kW / 136 KS iznosi do 360 km (prema WLTP-u)

Citroën je danas predstavio novi, posve električni ë-C4 X i novi C4 X. Njihov jedinstven i elegantan dizajn trebao bi privući kupce koji traže pristupačno srednje veliko vozilo koje je ujedno alternativa kompaktima i SUV-ovima.
U gami marke Citroën ovi modeli zauzimaju položaj između kompaktnog modela C4 i perjanice C5 X te se od njih očekuje da značajno pridonesu rastu prodaje i širenju marke u regiji EMEA i na međunarodnom tržištu.

Po uzoru na posve novi Citroën C5 X, novi ë-C4 X i C4 X prkose tradicionalnom dizajnu kompaktnih karoserija kako bi kupcima ponudili nešto posve jedinstveno: dizajn crossovera koji spaja elegantnu siluetu fastbacka sa suvremenim stavom SUV-a i bezvremenskim klasikom – prostranom limuzinom s četvoro vrata.
U nove modele ë-C4 X i C4 X također se ugrađuje najnovija generacija multimedijskog sučelja marke Citroën. Riječ je o sistemu MyCitroënDrive Plus koje kupcima nudi sveobuhvatan paket značajki za povezivanje i povezanih usluga.

“Vjerujemo da će novi modeli ë-C4 X i C4 X značajno pridonijeti prisutnosti naše marke i ciljevima rasta prodaje, posebno na međunarodnim tržištima i u Evropi”, rekao je Vincent Cobée,direktor marke Citroën.
Citroën se odlučio na odvažan korak te je na mnogim evropskim tržištima, gdje je prodaja elektrificiranih vozila već uzela maha, ponudio samo posve električni ë-C4 X. S motorom snage 100 kW i dosegom do 360 km, novi ë-C4 X bit će jedini potpuno električni automobil koji će na tržištu srednje velikih vozila nuditi ovu kombinaciju dizajna, udobnosti i prostranosti dostojne limuzine. Sve ga to, u kombinaciji s prostranim 510-litrenim prtljažnikom, čini idealnim pratiteljem u svakodnevnoj vožnji gradom. U tom je smislu posebno koristan profesionalnim vozačima i prijevoznicima.Kupcima novog modela C4 X na međunarodnim, ali i određenim evropskim tržištima, koji preferiraju čiste i učinkovite motore s unutarnjim sagorijevanjem, Citroën nudi niz svojih dokazanih benzinskih motora PureTech s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem te dizelskih motora BlueHDi.
Novi modeli ë-C4 X i C4 X za sva će se tržišta proizvoditi isključivo u Evropi, u tvornici Stellantis Villaverde u Madridu. Na tržištu Bosne i Hercegovine bit će dostupni početkom 2023. godine.