Covid-19 fotodnevnik iz Fabrike cementa Lukavac: Svjedočanstvo jednog vremena

0
641
U Covid-19 fotodnevniku je svaka slika priča za sebe...

Fabrika cementa Lukavac (FCL) je realizirala zanimljiv projekt pod nazivom ‘Covid-19 fotodnevnik’, s namjerom da napravi trajni dokument kao odgovor ali i podsjećanje na krizu izazvanu pandemijom. Fotografijom je zabilježena radna atmosfera tokom jednog radnog dana u fabrici, a u fokusu su bili uposlenici i uposlenice, jer briga za njihovo zdravlje, dobrobit i zadovoljstvo jedan je od najvažnijih postulata u poslovanju fabrike. Bez njih ne bi bilo ni razvoja ni uspjeha Lukavac Cementa i Lukavac Betona.
Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje FCL-a ističe da je ‘Covid-19 fotodnevnik’ posvećen svim saradnicama i saradnicima.
“Činjenica je da je koronavirus promijenio mnogo toga kako u BiH tako i u cijelom svijetu. S jedne strane svakodnevno utiče na naše živote i poslovanje, ali s druge strane je pokrenuo i izrodio mnoge zanimljive i kreativne projekte. U ovom za sve nas teškom vremenu morali smo se organizirati i prilagoditi novim i neočekivanim okolnostima, poštujući pri tome propisane mjere za zaštitu svog i zdravlja drugih. I uspjeli smo, sačuvali smo sva radna mjesta i postigli značajne rezultate u proizvodnji i prodaji naših proizvoda”, kazao je Begić.
Ovaj fotografski zapis predstavlja svjedočanstvo jednog vremena u kojem su uposlenice i uposlenici Lukavac Cementa i Lukavac Betona, njegujući zajedništvo i timski duh, pokazali spremnost i hrabrost da se bore i dalje rade. Odgovornim ponašanjem i zalaganjem svakodnevno su davali i daju ogroman doprinos da pogoni Fabrike cementa Lukavac rade bez dana prekida. Fotodnevnik je i zahvalnica svima njima za iskazanu odgovornost, požrtvovanost i disciplinu.
U fotodnevniku je svaka slika priča za sebe, ali i dokaz da kriza može biti izazov i da se uz strogo poštivanje svih propisanih mjera ipak može normalno raditi i biti uspješan. Poruka iz Fabrike cementa Lukavac je: Budimo i dalje odgovorni prema sebi i drugima!

Covid-19 fotodnevnik možete prelistati na:  https://lukavaccement.ba/category/covid-19/