Deseta generacija studenata ALU izlaže u Raiffeisen Galeriji

0
1085
Predstavnici Raiffeisen banke sa studentima ALU: Postavljena zajednička izložba najboljih studenata

Potpisivanjem Memoranduma o nastavku saradnje produžena je zajednička saradnja Raiffeisen banke i Akademije likovnih umjetnosti (ALU) iz Sarajeva. Ovom prilikom Banka je najbolje studente Akademije nagradila jednokratnim stipendijama, te im dala mogućnost da svoje radove izlože javnosti u prostoru Raiffeisen Galerije.
Tokom godine svoja djela izlagat će: Ismar Žalica sa Odsjeka za grafički dizajn; Matei Osenk Saller, Odsjek grafika, zatim Dolores Mrnjavac koja studira na Odsjeku za kiparstvo, Damir Ćatibović, Odsjek produkt dizjan. Također, izlagat će i Safet Begić, Nastavnički odsjek, kao i Ana Matić, studentica Odsjeka Slikarstvo.
Trenutno je povodom nastavka saradnje Banke i Akademije organizovana zajednička izložba radova ovih studenata, a do sada je Raiffeisen Galerija ugostila više od 50 izložbi.
“Saradnja s Akademijom likovnih umjetnosti iz Sarajeva traje već jednu deceniju, te nam je zadovoljstvo nastaviti ovu lijepu priču. Riječ je o već poznatoj ideji, spoju bankarstva i umjetnosti, obzirom da je galerijski prostor u velikim svjetskim bankama već tradicionalno poznat koncept. Banke u duhu svoje društvene odgovornosti podržavaju one koji obogaćuju sve nas. Obzirom da smo mi kao društveno odgovorna kompanija usmjereni na pomoć djeci i mladima i ovaj put smo odlučili ići u tom smjeru i podržati mlade i još uvijek neafirmisane umjetnike. Danas možemo reći da smo ponosni na zajedničku, uspješnu saradnju koja traje već deset godina. Na ovaj način smo za najbolje studente Akademije, talentovane mlade ljude, kreirali mogućnost da svoje radove izlože javnosti – većina njih prvi put. S druge strane, različite izložbe iz mjeseca u mjesec krase i oplemenjuju prostor aule u zgradi naše Centrale, te daju kako našim klijentima, tako i našim zaposenicima mogućnost da uživaju u umjetničkim djelima“, izjavila je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke.
Postavke se mogu pogledati u zgradi Centrale Raiffeisen banke, ulica Zmaja od Bosne bb u Sarajevu, radnim danima u periodu od 08:00 do 16:00 sati, a svi zainteresovani mogu dati doprinos mladim umjetnicima kupovinom njihovih djela.