Drugi dan NetWork 9 konferencije u znaku odličnih predavanja i zabave

0
1131
Sudionici panela razgovarali o najnovijim trendovima iz domena automatizacije IT strukture

NetWork 9 konferenciju su 28. marta, drugog dana održavanja, obilježili niz kvalitetnih i posjećenih predavanja uz još jednu zabavu za pamćenje.
Učesnici su iz programskog sadržaja, u čijem fokusu je bila primjena vještačke inteligencije u poslovnom okruženju, mogli odabrati između 48 sadržajnih predavanja nekih od najboljih IT stručnjaka iz zemlje i regiona. Sudionici interesantne panel diskusije ‘Hot Topics in the World of DevOps’ na kraju oficijelnog dana konferencije su razgovarali o najnovijim trendovima iz domena automatizacije IT strukture.
Platinum sponzori konferencije, kompanije Lanaco i Logosoft, te Telekomunikacijski sponzor HT Eronet su medijima prezentovali svoje posljednje inovacije i nove usluge.
Također, medijima su se obratile i Amina Karić, direktorica jedne od najvećih bh IT kompanija Authority Partners, te Anela Husković, ekspert iz Microsofta za vještačku inteligenciju (Ai) za Centralno-istočnu Europu. One su govorile su o svojim putevima i iskustvima u IT karijeri i značaju djevojaka i žena u IT sektoru. Inače ove godine NetWork 9 bilježi više od 25% djevojaka i žena kao učesnica konferencije.
Nakon drugog dana konferencije ispunjenog odličnim predavanjima i susretima, goste je na kraju dana dočekala iščekivana zabava sa Draženom Žerićem – Žerom i Crvenom Jabukom. Niko nije ostao ravnodušan nakon slušanja najvećih hitova popularnog sarajevskog benda, a prisutne je oduševio i Berin Buturović sa interpretacijama poznatih numera.
Podsjetimo, prvi dan događaja je protekao u znaku svečanog otvaranja konferencije i uspješno održanih Business Day-a i tehničkih radionica. Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH, je na otvaranju rekao da se ove godine na konferenciju prijavilo 1100 učesnika, što svjedoči o sve većem značaju i uticaju ne samo Microsoft tehnoloških rješenja na privatni i javni sektor, već i općenito o razvoju i rastu IT industrije u BiH. On je također istakao da mu predstavlja veliko zadovoljstvo činjenica da Microsoft sarađuje sa većinom bh IT kompanija koje su konkurenti i na međunarodim tržištima, a i ove godine su sponzori NetWork konferencije.
Sve informacije o NetWork 9 konferenciji koja se održava pod sloganom ‘Connecting the Dots’ dostupne su na zvaničnoj web stranici konferencije www.networkkonferencija.ba.

Odlična atmosfera sa Draženom Žerićem-Žerom i Crvenom Jabukom te Berinom Buturovićem
Odlična atmosfera sa Draženom Žerićem-Žerom i Crvenom Jabukom te Berinom Buturovićem