ENERGA i izlagači naredne godine na sajmu MINEX u Turskoj

0
1239
Mirsad Jašarspahić

Međunarodni sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije – ENERGA i zainteresovani izlagači, imat će priliku da se predstave na Međunarodnom sajmu rudarstva, prirodnih resursa i tehnologije MINEX 2019 koji se u oktobru iduće godine održava u modernom sajamskom kompleksu u Izmiru (Turska).
Rezultat je to dogovorene saradnje između Tuzlanskog sajma, organizatora događaja ENERGA, organizacije IZFAS koja godišnje u Izmiru priređuje 35 sajamskih manifestacija i Privredne komore FBIH, dugogodišnjeg partnera sajma i konferencije ENERGA.
“Sajam ENERGA, partnerima iz Turske smo predstavili na Međunarodnom sajmu F.I.T. u Izmiru, gdje smo na prijemu u kabinetu direktorice Izmirskog sajma Gul Sener prezentirali karakteristike i perspektive sajma i konferencije ENERGA, koje nisu prošle nezapaženo. Rezultat toga je dogovoreno potpisivanje ugovora o saradnji između dva najveća srodna sajma u Turskoj i Bosni i Hercegovini“, rekao je Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH i Organizacionog odbora sajma i konferencije ENERGA 2018.
Potpisivanje ugovora o međusobnoj saradnji IZFAS-a i Tuzlanskog sajma bit će upriličeno na predstojećem 8. Međunarodnom sajamu energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA 2018, koji se održava u Sarajevu od 19.-21. juna.
“Jedan od segmenata ugovora o saradnji je i recipročno predstavljanje sajmova ENERGA i MINEX u njihovim sajamskim prostorima. To će poseban značaj imati za predstavnike naše privrede koji će dobiti mogućnost direktnih razgovora sa potencijalnim partnerima u Turskoj i dobre pretpostavke za izlazak na to, mnogima interesantno tržište“, istakao je Jašarspahić.
Sajam MINEX 2019. na kojem će se pod okriljem sajma ENERGA predstaviti i zainteresirani bh. privredni subjekti, u novoizgrađenom modernom kompleksu FUARIZMIR ukupne površine od 330.000 m2, okupit će eksperte i proizvođače opreme za istraživanje i eksploataciju iz oblasti rudarstva, prirodnih resursa i pratećih tehnologija iz cijelog svijeta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here