EU ambasador Wigemark pokrenuo e4u projekat za studente iz cijele BiH

0
885
Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu održani su prvi Info dani u okviru projekta za mlade naziva 'EU for You - E4U'

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) je i ove godine pokrenuo projekat za mlade simboličnog naziva ‘EU for You – E4U’, kojim angažuje studente iz cijele zemlje u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija.
U okviru ovog projekta, studenti dodiplomskih studija sa 14 javnih univerziteta/fakulteta iz BiH će uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, raditi na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva.
Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, danas su održani prvi Info dani u okviru ovog projekta pod sloganom ‘Upalimo svjetlo za mladost BiH’, na kojima je učestvovalo oko 150 studenata dodiplomskih studija sa Ekonomskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i Poljoprivrednog fakulteta iz Istočnog Sarajeva.
Ovom prilikom sa studentima je razgovarao ambasador Evropske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark i ambasador Francuske u BiH, Guillaume Rousson.
Evropska unija drugu godinu zaredom provodi projekat ‘E4U’ namjenjen studentima iz cijele Bosne i Hercegovine. Projekat će trajati do proljeća 2018. kada će biti proglašen najbolja studentska kampanju, a pobjednička ekipa će osvojiti studijsko putovanje u Brisel.