Eurofarm Centar u Sarajevu dobio najsavremeniji CT uređaj u regionu

Eurofarm Centar za prvih 200 zakazanih termina omogućava popust od 40% na sve vrste pregleda

0
5453
CT Aquilion One omogućava brze CT preglede i dijagnostiku svih organskih sistema uz 3D snimke

Najveća bh. privatna zdravstvena ustanova EUROFARM Centar na tržište Bosne i Hercegovine dovodi CT uređaj Canon Aquilion One – najsavremeniji aparat ove vrste u našem regionu.
CT Aquilion One omogućava brze i jednostavne CT preglede i dijagnostiku svih organskih sistema uz 3D snimke, te je idealan uređaj za dijagnostičko snimanje organa u pokretu, kao što su srce i pluća, uz smanjenje količine kontrasta u odnosu na one koji se koristi pri klasičnim CT snimanjima.
Zbog čak 85% manje zračenja u odnosu na standardne CT uređaje te minimalnih arterfakata pomjeranja, aparat je pogodan za preglede pedijatrijskih pacijenata. Također, na ovom CT uređaju je moguće izvršiti i virtuelnu kolonoskopiju (bezbolna i neinvazivna metoda u dijagnostici oboljenja debelog crijeva) i bronhoskopiju (dijagnostika oboljenja disajnih puteva).
Prema riječima izvršnog direktora EUROFARM Centra, Kenana Kekića, ovaj CT uređaj će olakšati preglede velikom broju pacijenata u našoj zemlji i s ponosom ističe da je ovo najsavremeniji CT uređaj u našem regionu.
Sa CT Aquilion One uređajem može se izvršiti snimanje abdomena i male zdjelice torakalnih organa, mozga, uha, oka, paranazalnih sinusa, vrata te CT kičme, svih kostiju, zglobova i mišića, a posebno je pogodan za koronarografije (dijagnostička pretraga krvnh sudova srca) i angiografije svih krvnih sudova (nogu, ruku, vrata, mozga, stomaka i grudnog koša).
Kako bi ovu uslugu iskoristio što veći broj građana naše zemlje, EUROFARM Centar je omogućio popust od 40% za prvih 200 zakazanih termina, a pregledi će se obavljati u modernom radiološkom centru ove ustanove u Sarajevu, u poslovnoj jedinici UNITIC.
Rezervacije termina je moguće izvršiti telefonskim putem pozivom na broj 033 296 375/379 ili online, putem linka: https://poliklinika.eurofarmcentar.ba/zakazite-termin-2/#pj-Unitic