Euromoney: UniCredit u BiH tržišni lider za finansiranje trgovine

Osim titule vodećeg pružatelja usluga finansiranja trgovine UniCredit je zauzeo i vodeću poziciju u novoj kategoriji 'Najbolje usluge'

0
1166
UniCredit grupacija priprema spajanje Unicredit banke Slovenija i UniCredit banke Austrija

Na osnovu istraživanja o finansiranju trgovine za 2018. godinu (‘Trade Finance Survey 2018) koje je proveo Euromoney, UniCredit je ukupno ponio 21 titulu, zauzimajući poziciju tržišnog lidera za regiju Centralne i istočne Evrope, Italije i još sedam evropskih država.
Osim titule vodećeg pružatelja usluga finansiranja trgovine UniCredit je zauzeo vodeću poziciju i u novoj kategoriji ‘Najbolje usluge’.
UniCredit Bank je u Bosni i Hercegovini ponijela titulu tržišnog lider za finansiranje trgovine te zauzela prvu poziciju na listi ‘Najboljih usluga’.
Kao rezultat istraživanja, koje se sprovodi već sedam godina, osim u Bosni i Hercegovini, UniCredit je titulu tržišnog lidera za finansiranje trgovine ponio i u Italiji, Centralnoj i istočnoj Evropi, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i Turskoj, dok je u kategoriji ‘Najbolje usluge’ prvu poziciju ponio još u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i Rusiji.
Rang lista je postavljena na osnovu povratnih informacija od preko 7.255 korporativnih klijenata (skoro duplo više nego prethodne godine) te oslikava kontinuiranu izvrsnost UniCredita u segmentu finansiranja trgovine.
“Izuzetno sam ponosan što su Euromoney i korporativni klijenti proglasili UniCredit za najboljeg globalnog pružaoca usluga finansiranja trgovine u čak tri važne kategorije. Ova priznanja odražavaju našu fokusiranost na zadovoljavanje potreba klijenta, posvećenost inovacijama i rastuću snagu naše međunarodne mreže”, izjavio je Gianni Franco Papa, generalni menadžer UniCredita.
Banka najavljuje nastavak ulaganja u inovacije kada je finansiranje trgovine u pitanju, a posebno uzimajući u obzir da je jedan od osnivača blockchain konzorcijuma – we.trade (ranije Digital Trade Chain). Takođe će UniCredit nastojati unaprijediti svoju međunarodnu pokrivenost, što dokazuje i najskorije otvorena poslovnica u Abu Dhabiju, kako bi kreirala nove mogućnosti i usluge za klijente na svojim ključnim evropskim tržištima, saopćeno je iz UniCredita.