Finansiranja u BBI banci za privrednike i obrtnike sa fiksnom profitnom maržom od 0,62%

0
190
Ugovor BBI banke i Ministarstva privrede SBK za rast privrednih aktivnosti

Privrednici i obrtnici sa područja Srednjobosanskog kantona (SBK) u narednom periodu u BBI banci mogu ugovoriti povoljna finansijska sredstva, sa fiksnom profitnom maržom od 0,62% i sa rokom otplate do 60 mjeseci.
Ministarstvo privrede SBK i Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo potpisali su Ugovor za subvencioniranje dijela profitne marže za privredna društva i obrtnike sa područja Srednjobosanskog kantona.
BBI banka je u ovu svrhu osigurala sredstva iz vlastitih izvora u vrijednosti do 8,25 miliona KM, dok je Ministarstvo za sufinansiranje dijela profitne marže izdvojilo 200.000 KM.
Cilj ovog Ugovora je obezbijediti finansiranja privrednim društvima i obrtnicima za stalna i obrtna sredstva, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veća iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećh radnih mjesta i novo zapošljavanje.
Ugovaranje finansiranja linije Srednjobosanskog kantona, za obrtnike je do maksimalnog iznosa 50.000 KM, dok se za privredna društva, u zavisnosti od broja zaposlenih, iznos finansiranja kreće od 100.000 do 500.000 KM, sa minimalnim rokom otplate do 12 mjeseci i maksimalnim rokom otplate do 60 mjeseci, uključujući i grace-period do najviše 6 mjeseci.
Pravo na subvenciju moći će ostvariti privredna društva i obrtnici koji nemaju neizmirenih poreskih obaveza, te koji su sredstva utrošli namjenski.
Javni poziv privrednicima za dodjelu podsticajnih sredstava finansiranja možete pogledati ovdje, odnosno putem web stranice www.bbi.ba, u BBI podružnicama: Bugojno, Travnik i Gornji Vakuf ili putem emaila: sbk@bbi.ba