FlyBosnia će od 10. juna svakodnevno letjeti između Sarajeva i Rijada

0
2842
Letovi do septembra odvijat će se svakodnevno avionom Airbus A320, a nakon toga tri puta sedmično

Aviokompanija FlyBosnia, finansijski podržana od saudijske Al Shiddi Group (koja u BiH ima četiri kompanije, uključujući i Sarajevo City Centar) planira pokrenuti letove 10. juna između Sarajeva i Rijada. Letovi do septembra odvijat će se svakodnevno avionom Airbus A320, a nakon toga tri puta sedmično.
Direkcija za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine potvrdila je da je FlyBosnia aplicirala za certifikat avioprevoznika (AOC). FlyBosna će vjerovatno dobiti odobrenje sljedećeg mjeseca, što će joj omogućiti letove, navodi EX-Yu Aviation.
Iako će FlyBosna (nakon što dobije AOC), u početku povezivati Sarajevo sa Rijadom a kasnije s Jedahom, u panu je proširenje letova i na druge destinacije u Zaljevu.
Tokom ljetne sezone 2017, Al Shiddi Group udružila se s egipatskim Nesma Airlinesom za pokretanje pet letova sedmično između Rijada i Sarajeva, koji su održavani tokom tri mjeseca od juna do septembra. Ove godine tu destinaciju trebala bi preuzeti FlyBosnia koja planira zakupiti jedan avion A320 i letjeti sa svojom posadom, koja je nedavno oformljena.
Saudijski konglomerat opisao je FlyBosnia kao novu mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će nastojati osigurati da putnici uživaju u sigurnim letovima s visokim standardima.