FMBI: Prijem volontera iz boračke populacije

0
395
Deset volontera iz boračke populacije potpisalo ugovore o stručnom osposobljavanju

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (FMBI) saopćilo je da je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu deset volontera iz boračke populacije potpisalo ugovore o stručnom osposobljavanju u ovom ministarstvu u trajanju od 12 mjeseci.
Pomoćnik ministra Mirza Terzo je, uime Ministarstva, pozdravio volontere i čestitao im na postignutom uspjehu, te izvanrednim rezultatima prilikom testiranja. Posebno je naglasio da su svi izabrani volonteri pripadnici boračke populacije.
On je izrazio zadovoljstvo što se u vrijeme pandemije dešavaju ovako pozitivne priče, kao i da mu je posebno važno da je u budžetu Ministarstva zadržana stavka koja se tiče finansiranja stručnog osposobljavanja mladih ljudi.
Volonter Dženita Hodžić, koja je bachelor općeg prava i kćerka demobiliziranog branioca, kazala je da je ovo velika prilika za mlade ljude, članove boračke populacije, u vrijeme kada je zbog pandemije COVID-19 teško pronaći bilo kakav posao.
Bachelor općeg prava i sin poginulog borca Armije RBiH Aldin Kurtović je rekao da izuzetno cijeni priliku koja mu je pružena ovim stručnim osposobljavanjem, te da će se truditi da, kao i svi koji su dobili ovu priliku, u narednih 12 mjeseci opravda ukazano povjerenje.
Na javni poziv za prijem osoba za stručno osposobljavanje koji je raspisalo Federalno ministarstvo stiglo je 68 prijava. Nakon što je obavljeno testiranje kandidata i usmeni intervjui, deset s najboljim rezultatima i bodovima dobilo je priliku da se u planiranom periodu stručno osposobe u oblastima za koje su obrazovani, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here