Ford testira novu tehnologiju svjetala kao zamjenu za head-up displej

0
126
Ford smatra da je projiciranje informacija na cestu ispred vozača mnogo sigurnije

Evropski odjel Forda testira novu tehnologiju prednjih svjetala koja može zamijeniti head-up displej projiciranjem korisnih informacija na cestu ispred vozača. To pomaže vozaču zadržati pogled na cesti, povećavajući sigurnost.
Mnogim vozačima je head-up displej i projiciranje informacija o vožnji na vjetrobranskom staklu – smetnja. Ford smatra da je projiciranje istih informacija na cestu ispred vozača mnogo sigurnije.
Vozač ne bi morao prilagođavati svoj vid različitim udaljenostima jer bi informacije bile prirodnije pozicionirane na cestu ispred njega. Fordov video prikazuje tehnologiju koja projicira informacije poput ograničenja brzine, navigacije ili prometnih znakova ispred vozača. Nema ograničenja u mogućnostima ove tehnologije.
Ford također spominje zabavne aplikacije, ali nismo baš sigurni kako se to uklapa u koncept sigurnije vožnje, piše Revija HAK. Prije nego što ova tehnologija krene u proizvodnju treba riješiti još puno spornih situacija. Kako će projiciranje slike na cestu djelovati u prometnim gužvama, na primjer…