Gavrilović pomaže Petrinjskom kraju: Donirao zgradu škole i dvorište

0
355
Srednja škola Petrinja i MI Gavrilović imaju dugogodišnju, uspješnu suradnju

Mesna industrija Gavrilović potpisala je danas sa predstavnicima Srednje škole Petrinja (Hrvatska) ugovor o donaciji objekta i pripadajućeg zemljišta Gavrilovićeve škole.
Uz zgradu škole, površine 2400 m2, donira se i dvorište ukupne površine preko 8000 m2, a koje je potrebno za izgradnju igrališta, parkirališta te ostale infrastrukture buduće Petrinjske srednje škole.
Ova donacija rezultat je obećanja predsjednika Uprave MI Gavrilović, Georga Gavrilovića ml., koji je 5. januara prilikom posjete tvornici predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića obećao da će Gavrilovićevu školu donirati Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Sisačko-Moslavačkoj županiji, a u svrhu brze normalizacije života u Petrinji, te tako omogućiti nastavak kvalitetnog obrazovanja školarcima Petrinje.
Gradska srednja škola uništena je potresom i nakon pregleda struke, proglašena je neupotrebljivom. Na ovu Gavrilovićevu inicijativu i poziv, odmah je odgovorio direktor Srednje škole Petrinja, Milan Orlić te ogromnim angažmanom izgurao protokole do kraja, te u kratkom roku skupio sve potrebne suglasnosti i osigurao status za potpis ugovora o donaciji.
Srednja škola Petrinja i mesna industrija Gavrilović imaju dugogodišnju, uspješnu suradnju kroz podupiranje niza projekata usmjerenih na postizanje što kvalitetnijih uvjeta rada u školskim učionicama i stručnim praktikumima. Uz donaciju školske zgrade, Gavrilović će donaciju zaokružiti opremanjem informatičke učionice Srednje škole Petrinja, te nabavkom potrebne kompjuterske opreme osigurati da učenici srednje škole imaju svu potrebnu opremu za stjecanje informatičkih znanja i vještina, neophodnih za novo doba digitalizacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here