Generali i zvanično preuzeo Adriatic Slovenica i KD Skladi

0
1673
Generali preuzimanjem Adriatic Slovenice postao drugi najveći slovenski osiguravatelj

Italijanska osiguravajuća grupa Generali završila je preuzimanje 100-postotnog udjela u osiguravajućim kompanijama Adriatic Slovenica i KD Skladi, čime je postala nakon Triglava najjači osiguravatelj u Sloveniji.
Nakon dobijanja regulatornog odobrenja, Generali je završio kupovinu 100-postotnog udjela u Adriaticu Slovenica i KD Skladiju, saopćili su danas Generali i KD Groupa.
Ugovor o preuzimanju sklopljen je u maju prošle godine, a sada je, nakon odobrenja regulatora, zaključena i realizirana cijela transakcija u vrijednosti 245 miliona eura.
Iz Generalija su saopćili da slijedi integracija Adriatic Slovenice i njoj pridruženih firmi u strukturu Generalijeve divizije za regiju srednje i istočne Evrope, prenosi Hina.
“Ovim strateškim potezom Generali preuzima drugo mjesto na slovenskom tržištu i jača prisutnost u regiji, ne samo na području osiguranja imovine, osobnog osiguranja i zdravstvenog osiguranja nego i na području upravljanja imovinom i investicijskim fondovima”, kazao je regionalni izvršni direktor Generalija Luciano Cirina.