Gmail će na mailove odgovarati umjesto nas

0
4165

Paralelno s ukidanjem skeniranja email poruka za potrebe oglašavanja, Google je na svoj servis Gmail ubacio i novu značajku koja će skenirati email poruke. No, ovaj put je cilj da umjetna inteligencija odgovara umjesto korisnika, ovisno o kontekstu i sadržaju poruka.
Nova značajka se zove Smart Reply, a stiže na mobilne aplikacije Gmail za iOS i Android. Za sada se novitet neće pojaviti na web sučelju Gmaila.
Par mogućih predefiniranih odgovora na email poruke napredni algoritmi kreiraju na temelju sadržaja poruke. Kada korisnik otvori neku poruku, AI će analizirati sadržaj i ponuditi nekoliko opcija odgovora odmah ispod poruke, a na korisniku je da odabere što mu se čini najboljim.
Za potrebe analize, Smart Reply uzima materijal iz tijela poruke (email body), subjekta pa i prethodnih odgovora. Štaviše, Smart Reply će naučiti prepoznavati i stil pisanja korisnika te će poruke s vremenom postajati sve bliže onom što bi napisao sami korisnik, piše Tportal.
Ova nova značajka Gmaila neće uvijek biti aktivna. Ako algoritmi ne prepoznaju dovoljno dobro sadržaj poruke kojoj treba odgovoriti neće ni ponuditi moguće odgovore kako ne bi stvorili zbunjenost.