GWM predstavio nove energetske modele WEY Coffee i ORA

0
442
ORA 01CAT savršena je kombinacija klasične retro estetike i futurističke tehnologije

U Minhenu je na sajmu IAA Mobility 2021. kineska kompanija GWM predstavila SUV brend WEY i novi brend energetskih vozila ORA.
Kao odgovor na temu ‘Mobilni put do ugljične neutralnosti’ ovog sajma automobila, GWM je izložio svoje nove energetske modele WEY Coffee 01 PHEV i ORA 01CAT.
WEY-ov model globalne strategije Coffee 01 PHEV redefinira evropske pametne automobile sa svojim jedinstvenim dugim dometom, pametnom vožnjom i pametnim kokpitom. ORA 01CAT savršena je kombinacija klasične retro estetike i futurističke tehnologije, koja će evropskim korisnicima donijeti neviđeno iskustvo s proizvodom.

WEY Coffee 01 PHEV automobil sa dugim dometom i pametnim kokpitom

Ova dva modela će pomoći GWM-u da istraži novo tržište energetskih vozila u Evropi. Ne tako davno, prva baterija bez kobalta koju je razvila SVOLT, kompanija povezana s GWM-om, masovno se proizvodila i utovaravala u vozila, čime se razbija ovisnost automobilskih baterija o kobaltu i rješava svjetski problem da se resursi kobalta ne mogu obnoviti.
Električni SUV pod markom ORA prvo je opremljen baterijom bez kobalta i postiže njegovu masovnu proizvodnju. Ovaj model SUV-a ima domet veći od 600 km u normalnim radnim uvjetima, uz zadržavanje prednosti snažnih performansi i može postići 100 km ubrzanja za 5 sekundi. Štaviše, njegove vodootporne performanse dostižu IP67 i imaju visoko zadržavanje energije i brzo zagrijavanje pri niskim temperaturama.
GWM je uložio više od 500 miliona RMB u istraživanje i razvoj litijumskih baterija bez kobalta. U sljedećih pet godina, GWM će uložiti 100 milijardi juana u istraživanje i razvoj u području nove energije i inteligencije.
Stručnjaci u industriji smatraju da je baterija bez kobalta GWM-a razbila tehnološki monopol evropskih zemalja, Sjedinjenih Država, Japana i Južne Koreje sa svojom osnovnom originalnom inovacijom i stvorila eru bez kobalta na području nove energije.