Holandska Geo Power Group želi investirati u BiH

0
1146
Holandski investitori posjetili FIPA-u

Investitori i predstavnici firme Geo Power Group iz Holandije Henk Eikelboom i Guido Jellema posjetili su Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) kako bi razgovarali o mogućnostima ulaganja, privrednim sektorima i uvjetima koje Bosna i Hercegovina nudi stranim investitorima.
Pored Holandije, ova firma posluje i u Bugarskoj, a projekte implementira na način da sama osigurava finansiranje, razvoj i implementaciju određenog projekta.
Direktor FIPA-e Gordan Milinić je upoznao predstavnike holandske firme s aktivnostima koje Agencija provodi na polju promocije i privlačenja stranih investitora, te suradnji s nadležnim institucijama u BiH nadležnim za strane investicije, saopćeno je iz FIPA-e.
Održana je i prezentacija o mogućnostima ulaganja i prednostima za strane ulagače koje BiH nudi investitorima, te su prezentirani trenutno raspoloživi investicioni projekti iz nekoliko privrednih sektora. Investitori će posjetiti određene lokacije od interesa za ulaganje, pregledat će raspoložive projekte, te će o odabiru projekta informirati FIPA-u koja će ih pratiti kroz realizaciju investicije.