HR industrija: RACS specijalistički trening u Sarajevu 17. i 18. septembra

0
626
RACS trening nudi praktične smjernice i savjete za pronalazak kvalificirane radne snage

Zahtjevi tržišta rada se značajno mijenjaju, zbog čega se HR industrija u sve većoj mjeri suočava sa izazovima pronalaska adekvatnih kandidata koristeći oglase za posao, sistem preporuka i tradicionalne metode regrutacije.
Recruitment Academy eksperti nude proaktivniji način traženja i privlačenja pasivnih kandidata na tržištu rada, kroz korištenje društvenih mreža i alata za automatizaciju selekcijskog procesa. Oni svoje znanje i sadržaj treninga baziraju na radu partnerske agencije GoodCall koja je u pet godina oformila tim od preko 150 ljudi i zaposlila 700 kandidata za potrebe svojih klijenata poput Coca-Cole, Škode, Vodafona i mnogih drugih.
Recruitment AcademyCertified Sourcer (RACS®) trening će se održati 17. i 18. septembra u hotelu Ibis Styles u Sarajevu, a nudi praktične smjernice i savjete za pronalazak i privlačenje kvalificiranih kandidata na tržištu rada.
RACS® trening regruterima, HR stručnjacima i svima koji žele izgraditi uspješnu karijeru u polju HR-a omogućava da se: Upoznaju s relevantnim i modernim praksama za optimizaciju procesa traženja, privlačenja i zapošljavanja najboljih talenata; Opreme praktičnim znanjima u pronalaženju i kontaktiranju pasivnih kandidata putem društvenih medija (LinkedIn, Facebook, Instagram…); Nauče najboljim praksama za povećanje efikasnosti i uspješnosti zapošljavanja na osnovu analitičkih podataka, te samim time poboljšaju učinak cijelog tima za regrutaciju.
Svaki učesnik dobija: RACS® certifikat sa potpisima članova akademskog odbora Recruitment Academy, među kojima je i Jan Mühlfeit, bivši predsjednik Microsofta za Evropu; Ažurirani priručnik za obuku; Doživotnu e-mail podršku pri rješavanju individualnih problema; Pristup webinarima i događajima koje organizuje Recruitment Academy.
Jedan od trenera, Josef (Jose) Kadlec, je prvi certificirani LinkedIn regruter u CEE regiji a njegov LinkedIn profil se nalazi među top 100 profila u svijetu. Karijeru je započeo kao softver inženjer u području cybersecuritya, a u HR industriju je zakoračio pokušavajući riješiti problem zapošljavanja IT stručnjaka u kompaniji u kojoj je radio.
Jose je put ka slavi utemeljio kao autor kontroverzne knjige: ‘People as Merchandise: Crack the Code to LinkedIn Recruitment’ koju preporučuje Barbara Corcoran, bivša HR direktorica IBMa, Barclaysa, Randstada, Hewlett-Packarda i Googla.
Na sljedećem linku možete saznati više i registrirati se: https://storsen.com/bs/racs-sarajevo/