I Slovenija će imati svoj hiperautomobil – Tushek Aeon

0
92
Novi slovenski hiperautomobil osmišljen je u dvije inačice, potpuno električnoj i hibridnoj

Bivši slovenski vozač utrka Aljoša Tušek najavljuje još jedan koncept luksuznog i brzog hiperautomobila, u dvije inačice: hibridnoj i potpuno električnoj. Premijera bi se trebala održati uskoro.
Nakon modela TS 900 H Apex, predstavljenog 2019. godine, sada je predstavio još moćniji – Aeon. Novi slovenski hiperautomobil osmišljen je u dvije inačice, potpuno električnoj i hibridnoj. U varijanti samo na struju, Aeon E, elektromotori proizvode više od 2.500 KS, a masa automobila trebala bi biti oko 1.600 kg, stvarajući tako omjer snage i mase od gotovo 1,7:1.
Druga varijanta je plug-in hibridna, naziva Aeon H, koja spaja benzinski V8 motor s elektromotorima, pa daje ukupno 1.930 KS. No, hibridna bi inačica trebala biti i lakša, ukupne mase oko 1.480 kilograma, s krajnjim odnosom snage i mase od 1,3:1.

Tušek kaže da će kod njegovog automobila velik dio posla obavljati ‘revolucionarna aerodinamika’, a diči se i posebnim pristupom kupcima, prenosi Autonet.hr.
“Svako je vozilo individualno prilagođeno svojem vlasniku, kako bi se stvorila njihova neusporediva veza. Naš koncept omogućava kupcima da u potpunosti prilagode unutrašnjost vozila. To nas izdvaja od ostalih dobavljača diljem svijeta i osigurava da je svako vozilo doista jedinstveno”, poručuje osnivač kompanije, najavljujući punu premijeru Aeona u narednim sedmicama.