IFA 2022: Samsung dijeli svoju viziju za pametniji život i održivu budućnost

Kompanija ističe svoj inteligentno povezani ekosistem za više prilagođenih iskustava, osnažujući korisnike da preuzmu kontrolu nad svojim svijetom

0
394
Samsung preklopni pametni telefoni sada su mainstream

KompanijaSamsung Electronics Co. je pokazala svoju viziju za pametniji život i održivu budućnost. Tokom konferencije za novinare IFA 2022, Samsung je istakao svoj obnovljeni SmartThings koncept, koji otvara nove mogućnosti povezivanja, prilagodljivosti i održivosti u svim Samsung kategorijama proizvoda.
U uvodnom izlaganju prikazana su najnovija Samsung dostignuća na području kućanskih uređaja, TV-u, zaslonima, mobilnoj i nosivoj tehnologiji: ekosistem uređaja koji su inteligentno povezani za zaštitu okoliša, podržavaju zdraviji stil života i čine svaki dan zanimljivijim i zabavnijim.

Nova granica povezanog života uz SmartThings

Samsung je integrirao SmartThings u svoje kategorije proizvoda*. SmartThings omogućava potrošačima da izvuku najviše iz svojih Samsung uređaja, kao i proizvoda koje već posjeduju.
Ovo pojednostavljuje i otvara mogućnosti povezivanja.
“Nastavljamo našu misiju donošenja rješenja gledajući unaprijed kako bismo podržali životni stil, ponudili nove načine za zabavu, uz posebnu brigu o planeti“, rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga i potpredsjednik Samsung Europe.
Kako bi stvorila iskustvo održivog kućanstva i postala energetski učinkovit brend br. 1, kompanija Samsung kombinuje SmartThings s energetskom učinkovitošću ugrađenom direktno u svoje kućanske uređaje.
Do 2023. godine 100% Samsung glavnih kućanskih uređaja imati će mogućnost povezivosti na Wi-Fi i nudit će uslugu SmartThings Energy prema zadatim postavkama, omogućavajući potrošačima da kontinuirano smanjuju potrošnju energije s lakoćom. Štaviše, Samsung uređaji će premašiti trenutno najvišu ocjenu energije kako bi ostvarili dodatnih 10% uštede energije.
Koristeći održiva rješenja koja preporučuje SmartThings Energy i njihovu implementaciju uz pomoć intuitivnih karakteristika kao što je AI Energy Mode, korisnici mogu poduzeti korake prema smanjenju potrošnje kod kuće prebacivanjem kompatibilnih pametnih uređaja u način rada za uštedu energije.

Bespoke AI™ mašina za veš nudi karakteristiku AI Ecobubble™, koja deterdžent pretvara u mjehuriće koji se brzo upijaju u veš. To pruža jednak nivo čistoće uz smanjenje potrošnje energije do 70%. Korisnici također mogu smanjiti rasipanje energije pomoću AI ciklusa pranja, koji identifikuje optimalne nivoe vode i deterdženta, zatim prilagođava vrijeme namakanja, ispiranja i centrifuge.
Digitalni inverterski motor u mašinama i sušilicama veša, kao i digitalni invertorski kompresor u frižiderima, pokriveni su 20 godina najopsežnijom garancijom koje je Samsung do sada ponudio, kako bi se kupcima osiguralo da njihove uređaje neće trebati mijenjati u skorije vrijeme.

Doprinos čistijem okolišu

Za održiviju zabavu, kompanija Samsung je predstavila SolarCell Remote, koji se puni putem izlaganja svjetlu i radio frekvencijama s uređaja poput Wi-Fi routera. Samsung procjenjuje da bi tokom sedam godina kompanija mogla spriječiti da više od 200 miliona baterija ode na odlagališta. Ove godine, Samsung otvara licencu za ovaj dizajn javnosti**, tako da i drugi proizvođači mogu biti održiviji.
Kompanija Samsung također doprinosi čistijem okolišu prenamjenom plastike vezane za okeane. Kompanija prenamjenjuje odbačene ribarske mreže, koristeći ih za stvaranje novog materijala za upotrebu u mobilnim proizvodima uključujući Galaxy Z Flip4, Z Fold4 i Buds2 Pro. Do kraja 2022. kompanija Samsung bi mogla spriječiti da više od 50 tona plastike uđe u svjetske okeane.
Samsung također ima za cilj stvoriti Net Zero domove širom Evrope kroz razna partnerstva. Uz Q CELLS, kompanija istražuje načine za iskorištavanje solarne energije. Uz SMA, vodeću robnu marku invertera za stambene objekte u EU, kompanija Samsung će povezati više solarnih panela na SmartThings Energy. Kompanija Samsung također sarađuje s globalnim proizvođačima i konstruktorima zgrada, kućne automatizacije i punjača za električna vozila kao što je ABB.
Predanost kompanije Samsung zdravom životu ogleda se u širokoj ponudi povezanih uređaja koji se fokusiraju na dobrobit korisnika. Od kontrole kvaliteta zraka do zdravijeg kuhanja, pa čak i brige o kućnim ljubimcima, SmartThings nudi mnoge načine brige o zdravlju svih u vašem domu.
SmartThings je više od kućanskih uređaja. Također, uključuje Galaxy uređaje, kao što je najnovija serija Galaxy Watch5.

Personalizovana zabava i igra za sve

Uz SmartThings, svaki dan je zabavniji. Kompanija Samsung otvara mogućnosti gledanja i igranja za sve, omogućavajući nove načine zabave. Korisnici imaju širok raspon mogućnosti gledanja, uključujući MICRO LED za zid, veliki zaslon Neo QLED 8K televizora i prenosni The Freestyle projektor.
Novost za 2022. je Samsung The Frame televizor s mat zaslonom, koji poboljšava iskustvo gledanja sa smanjenim refleksijama, nudeći realistični kvalitet slike bez obzira na uslove osvjetljenja. Uz Samsung TV Plus uslugu, gledaoci se mogu jednostavno prebaciti s gledanja na velikom ekranu na gledanje u pokretu.

Ljubitelji video igara također imaju mnogo izbora. Odyssey Ark monitor nudi iskustvo kao nijedno drugo, zahvaljujući zakrivljenosti od 1000R koja obavija vidno polje korisnika za maksimalno uranjanje u iskustvo gledanja. Odyssey Neo G8 monitor izvrstan je za ozbiljne igrače, dok Smart monitori nude fleksibilnost za one koji žele koristiti isti zaslon za rad i igru.
Osim toga, nedavno predstavljeni Samsung Galaxy Z Fold4 ima zaslon koji se udvostručuje, na uređaju koji još uvijek stane u vaš džep: idealan izbor za igranje u pokretu. Samsung preklopni pametni telefoni sada su mainstream, s dvostruko više jedinica isporučenih širom Evrope u poređenju s prošlom godinom. Od septembra Samsung donosi najnovije inovacije još većem broju korisnika, s novim softverom na Z Fold4, Z Flip4 i Watch5 koji se proširuje na naše prethodne generacije.

Napredno iskustvo kroz otvorenu saradnju

Otvorenost i saradnja ključni su elementi filozofije kompanije Samsung, a kompanija je sarađivala s nekim od najvećih imena u tehnologiji i zabavi kako bi korisnicima pružila jedinstveno iskustvo.
Godine 2022. kompanija Samsung predstavila je Gaming Hub koji nudi sveobuhvatnu platformu za otkrivanje i igranje igara u oblaku, uključujući one na Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik i Amazon Luna (dostupno samo na tržištu SAD). Ovaj konceptotkriva gaming potpuno novom mnoštvu potencijalnih igrača koji ne posjeduju igraću konzolu, proširujući zajednicu igrača i čineći ovaj hobi dostupnijim nego ikada.
Kompanija Samsung se također udružila s Philips Hue kako bi pružila impresivna muzička iskustva na Galaxy pametnim telefonima i tabletima. Kada korisnici slušaju muziku na ovim uređajima, njihova Hue svjetla mogu automatski promijeniti boje ili se prigušiti uz SmartThings muzičku sinkronizaciju.
Samsung je pronašao novog partnera i u TikToku, domu trenutno najdinamičnije zajednice kreatora sadržaja. Samsung i TikTok zajedno će raditi na pronalaženju nekih od najuzbudljivijih muzičara koji upravo sada stvaraju i pružiti im nenadmašne prilike da izgrade svoje karijere u industriji. Kroz SmartThings, Samsung nije samo na misiji poboljšanja povezivosti proizvoda. Kompanija već omogućava nova iskustva, zdraviji život, bolju zabavu i održivije stilove života. Ali to je tek početak: uz proizvode 300 drugih robnih marki i 230 miliona registrovanih korisnika SmartThings aplikacije, mogućnosti za pametniji život zaista su neograničene.
___________
*SmartThings Energy trenutno radi s oko 40 Samsung kućanskih uređaja koji podržavaju SmartThings
**Posjetite https://solarcellremote.samsung.com/