Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u vrh evropskih banaka

0
313
Poslovni prihodi Intesa Sanpaolo Banke porasli su 0,9% u odnosu na prvo polugodište lani

Intesa Sanpaolo na prvome je mjestu među evropskim bankama prema Institutional Investoru za 2021. godinu i najbolja je italijanska kompanija za odnose s finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, kao i za okolišne, društvene i upravljačke (ESG) aspekte.
Za 2021. Institutional Investor dodijelio je Grupi sljedeća priznanja: Intesa Sanpaolo je najbolja evropska banka i najbolja italijanska kompanija za odnose s finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, te za ESG aspekte; Carlo Messina je najbolji CEO (glavni izvršni direktor) među evropskim bankama; Stefano Del Punta je najbolji CFO (glavni finansijski direktor), a Marco Delfrate je najbolji stručnjak za odnose s investitorima.
Priznanja koja dodjeljuje Institutional Investor dokaz su da međunarodna zajednica investitora iznimno cijeni Intesa Sanpaolo Grupu zbog velike posvećenosti ESG pitanjima kao i zbog kvalitete glavnog izvršnog direktora i menadžerskog tima. Ova priznanja temelje se na rezultatima opsežnog istraživanja provedenog među približno 2000 finansijskih analitičara i institucionalnih investitora, a koji predstavljaju više od 900 kompanija.
Institutional Investor je vodeća nezavisna specijalizirana istraživačka kompanija s visokim ugledom među finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, te djeluje na tržištu više od četrdeset godina.